Mosolyogni tanítják az orosz melósokat a focivébé előtt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
A moszkvai metróban nem szokás mosolyogni.Fotó: blossom_v8 / Flickr CC BY NC-ND 2.0

A BBC beszámolója szerint az oroszok általában sokkal ritkábban mosolyognak, mint más európaiak. Emiatt akár mogorvának, elutasítónak is tűnhetnek az országba érkező turistáknak. És mert most, a csütörtökön kezdődő focivébé miatt elég sok turistára számíthatnak, az orosz államvasutak, a moszkvai metró és a FIFA összefogásában tanfolyamot indítottak a turistákkal minden bizonnyal sokat érintkező tömegközlekedési dolgozóknak.

Mosolyogni tanítják őket.

Mindezt annak reményében, hogy a mosolygó kalauzok látványa majd segít eloszlatni az oroszok barátságtalanságával kapcsolatos előítéleteket. (Via Business Insider)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.