Etikai okokból betilthatják Nagy-Britanniában a libamáj behozatalát

Nagy-Britannia kilépése után betilthatja a libamáj importját az Európai Unióból. George Eustice környezetvédelmi miniszter szerint most a kormányt még kötik az áruk szabad mozgását tiltó uniós szabályok, de a Brexit után lehetőségük lesz a libamáj importjának betiltására.

A libamáj termelését Nagy-Britanniában már tiltják, de a behozatalát nem tilthatták meg.

A libamáj importtilalmát etikai alapon indokolják. A kacsákat és a libákat ugyanis tömik - kényszeretetik -, hogy minél nagyobbra és zsírosabbra nőjön a májuk, ez pedig állatkínzás. "A foie gras kegyetlen termék. Egészségtelen enni, drága megvenni. De a végső árat a kacsák és a libák fizetik meg, amelyek élete kegyetlen szenvedés a halálukig. Ideje betiltanunk ezt az idejét múlt gyakorlatot" - mondta Henry Smith konzervatív parlamenti képviselő.

Az importtilalom nagy vesztese a francia mezőgazdaság lehet, a Nagy-Britanniába behozott kacsamáj 98 százaléka innen ered. (Via The Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.