Etikai okokból betilthatják Nagy-Britanniában a libamáj behozatalát

külföld
2018 június 14., 03:16
comments 104

Nagy-Britannia kilépése után betilthatja a libamáj importját az Európai Unióból. George Eustice környezetvédelmi miniszter szerint most a kormányt még kötik az áruk szabad mozgását tiltó uniós szabályok, de a Brexit után lehetőségük lesz a libamáj importjának betiltására.

A libamáj termelését Nagy-Britanniában már tiltják, de a behozatalát nem tilthatták meg.

A libamáj importtilalmát etikai alapon indokolják. A kacsákat és a libákat ugyanis tömik - kényszeretetik -, hogy minél nagyobbra és zsírosabbra nőjön a májuk, ez pedig állatkínzás. "A foie gras kegyetlen termék. Egészségtelen enni, drága megvenni. De a végső árat a kacsák és a libák fizetik meg, amelyek élete kegyetlen szenvedés a halálukig. Ideje betiltanunk ezt az idejét múlt gyakorlatot" - mondta Henry Smith konzervatív parlamenti képviselő.

Az importtilalom nagy vesztese a francia mezőgazdaság lehet, a Nagy-Britanniába behozott kacsamáj 98 százaléka innen ered. (Via The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.