Felrobbant egy gyerekekkel teli régi Volga Kijevben

külföld
2018 június 14., 15:13
comments 54

Délután Kijevben felrobbant egy leparkolt autó, a robbanásban négy, 5 és 11 év közötti gyerek sérült meg, közülük kettőnek az állapota súlyos – közölte Vjacseszlav Abroszkin, az ukrán országos rendőrparancsnok első helyettese.

Az öreg Volga a helyi híradások szerint már régóta állt nem messze az egyik háztól, egy belső udvarban. Rendőrségi információk szerint egy fiú és három lány bemászott az autóba játszani, ott találtak egy tárgyat, ami felrobbant. A sérült gyerekeket kórházba szállították.

photo_camera Illusztráció: Artur Widak/NurPhoto

A területet a rendőrség lezárta, a helyszínen nyomozók és robbanástechnikai szakértők mellett orvosok és az országos katasztrófavédelmi szolgálat munkatársai dolgoznak. „Kiderítjük, hogy pontosan mi robbant fel, egyelőre korai bármiről is beszélni”  mondta Abroszkin.

A 112 Ukrajina hírtelevízióban Jana Nerus, a kijevi rendőrség kommunikációs részlegének vezető helyettese azt mondta, a hatóság az eddigi adatok alapján fegyverrel, lőszerrel, illetve robbanóanyaggal való visszaélés miatt indított eljárást. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.