Felrobbant egy gyerekekkel teli régi Volga Kijevben

Délután Kijevben felrobbant egy leparkolt autó, a robbanásban négy, 5 és 11 év közötti gyerek sérült meg, közülük kettőnek az állapota súlyos – közölte Vjacseszlav Abroszkin, az ukrán országos rendőrparancsnok első helyettese.

Az öreg Volga a helyi híradások szerint már régóta állt nem messze az egyik háztól, egy belső udvarban. Rendőrségi információk szerint egy fiú és három lány bemászott az autóba játszani, ott találtak egy tárgyat, ami felrobbant. A sérült gyerekeket kórházba szállították.

Illusztráció: Artur Widak/NurPhoto

A területet a rendőrség lezárta, a helyszínen nyomozók és robbanástechnikai szakértők mellett orvosok és az országos katasztrófavédelmi szolgálat munkatársai dolgoznak. „Kiderítjük, hogy pontosan mi robbant fel, egyelőre korai bármiről is beszélni”  mondta Abroszkin.

A 112 Ukrajina hírtelevízióban Jana Nerus, a kijevi rendőrség kommunikációs részlegének vezető helyettese azt mondta, a hatóság az eddigi adatok alapján fegyverrel, lőszerrel, illetve robbanóanyaggal való visszaélés miatt indított eljárást. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.