Gulyás: Bár pontos adatok nincsenek, minden hajléktalan számára van hely az ellátásban

"Bár pontos statisztikai adatok nincsenek, de a hajléktalanellátásban működő szervezetek szerint bőven van férőhely minden hajlék nélkül élő számára," mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti Kormányinfó sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva. Gulyás Gergely arról nem tudott beszámolni, hogy konkrét programmal támogatnák meg az alaptörvény-módosítást, ami megtiltaná a közterületen való életvitelszerű tartózkodást, de hozzátette:

a kormány kész jelentős forrásokat biztosítani a kérdés megoldására. 

Arról, hogy a gyakorlatban hogyan működne a hajléktalanmentesítés, úgy válaszolt, hogy jogilag világos alapokat kell teremteni, 

és azt, aki a közterület hajléktalanként veszi igénybe, azt nappali és, vagy éjszakai menedékhelyre kell szállítani. Gulyás szerint korábban ez a rendszer már működött.

Tárgyalta a szerdai uniós tematikájú kormányülésen a kabinet az OLAF Magyarországot érintő ügyeit. Gulyás kijelentette:

"azt látjuk, hogy ma az elfogulatlan vizsgálat feltételei az OLAF-nál nem adottak."

De minden jelentéstervezet kezel a kormány a miniszter szerint.

"Nem hiszem, hogy a kormánynak matricázásról kéne állást foglalnia,"

 mondta Gulyás a 444 azon kérdésére, hogy egyetért-e Hollik István akciósorozatával. Arra a kérdésre, hogy személyesen nem tartja-e aggályosnak matricázást, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit válaszolt, hogy

"személyesen nagyon kedvelem Hollik Istvánt."

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.