Pénteken 4:44-kor kel fel a Nap Budapesten

Sokan tudják, hogy a legkorábbi napkelte és a legkésőbbi naplemente nem esik egybe a június 21-i nyári napfordulóval, ahogy a legkorábbi naplemente és a legkésőbbi napkelte sincs egy napon a téli napfordulóval.

Az Időkép most azt írja, hogy idén most pénteken fog legkorábban kelni a Nap: az ország legkeletibb pontján 4:28-kor, Budapesten !!4:44!!!-kor, míg az ország nyugati végén 4:56-kor lehet a napkelte.

Budapest napfelkeltekor 2018. május 28-án. Előtérben a Gellért-hegyi Szabadság-szobor, jobbról a Szabadság híd.Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

A leghosszabb nap és a csillagászati nyár kezdete: június 21-én, a legkésőbbi naplemente június 26-án lesz. (Időkép)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.