Veszélyes gyerekjátékokat hívott vissza a minisztérium

társadalom
2018 június 14., 09:11
comments 26

A fogyasztóvédelmi hatóság 38 gyerekgondozási cikket, játékot, etetőszéket vont ki a forgalomból, húszat pedig a vásárlóktól is visszahívott.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtöki közleménye szerint a most megvizsgált 10 etetőszékből három, a 8 bébikompból kettő nem teljesítette az előírt követelményeket. A játékok esetében az 5 tricikliből négy, a 10 játékrollerből hat, a 25 lábbal hajtható kismotorból öt, a 20 játszószőnyegből öt, a 20 plüssjátékból pedig 13 esetében találtak kockázatot.

A vizsgált etetőszékek esetében egyrészt a stabilitás nem bizonyult megfelelőnek. Másrészt a termékek szerkezeti felépítésében is találtak balesetveszélyes elemeket: a nem megfelelő méretű lyukak, rések, nyílások sérülést, ujjtörést okozhatnak. A játékjárművek ellenőrzése során főként a termékek stabilitását, a kormányszerkezetek kialakítását, a kormánycsövek szilárdságát, a kerekek méretét, a hegyes, éles elemeket, szerkezeti kialakításokat kifogásolták.

A játszószőnyegek és plüssjátékok esetében a leszakítható kisméretű alkatrészek okozta fulladásveszély miatt vontak ki több terméket is a forgalomból. A veszélyesnek bizonyult típusok tételes listája a kormányzati honlapon elérhető - írták. Itt.
(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.