90 százalékos kedvezménnyel kapta meg a Red Bull Air Race Budapestet

Az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy 

a szokásos területhasználati díj 10 százalékát állapította meg a Fővárosi Önkormányzat Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási Bizottsága a Red Bull Air Race-nek.

A bizottsági ülés jegyzőkönyve szerint a 90 százalékos engedményt nem indokolták, viszont változtatás nélkül jóvá hagyták a szervezők összes területhasználati engedélyét. Az Index korábban már megírta: a Red Bull Air Race mindössze 12,9 milliót fizet a fővárosnak.

Az RTL Klub megkeresésére sem a Fővárosi Önkormányzat, sem Tarlós István irodája nem reagált. A főpolgármester véleményéről árulkodó, hogy a közgyűlés szerdai ülésén azt mondta, hogy

"bizottsági kompetenciáról van szó. Az ilyen neurotikus ügyek, (..) úgy gondolom jobb, ha bekerülnek a közgyűlés elé."

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.