Működött köztünk a kémia, megadtam neki a számomat - mondta Trump a koreai diktátorról

külföld
2018 június 15., 16:42
comments 153

Donald Trump péntek reggel tovább folytatta az észak-koreai diktátor tömjénezését. A Fehér Ház kertjében arról beszélt újságíróknak, hogy Kim Dzsongun - aki totális diktatúrát működtet és megöl mindenkit, akit gyanúsnak tart - „keménykezű” és „erős vezető”.

„Amikor ő beszél, a népe figyelmesen hallgatja. Azt akarom, hogy az én népem ugyanezt tegye” 

- folytatta a gondolatmenetét. Amikor később egy újságíró visszakérdezett, hogy pontosan mit várna el az amerikai néptől, Trump azt mondta, hogy ez egy szarkasztikus megjegyzés volt csak.

Arról is beszámolt, hogy megadta a közvetlen számát az észak-koreai diktátornak, hogy az bármikor felhívhassa, és hogy a találkozón „működött köztük a kémia”.

link Forrás

Trump azzal dicsekedett, hogy a találkozón elhárította az Amerikára leselkedő legnagyobb veszélyt, az észak-koreai atomtámadás lehetőségét. Ez azért tűnik túlzásnak, mert Kim Dzsongun már a találkozó előtt megígérte, hogy leállítja az atomkísérleteket, ellenben a találkozó zárónyilatkozatában erről egyetlen szó sincs. (via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.