Performansz: három napra egy forgalmas út alá temetik a művészt Tasmaniában

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Mintegy 3000 néző figyelte, ahogy az ausztrál performanszművészt bezárják egy konténerbe Tasmania fővárosának egyik forgalmas útja alá, ahol 72 órát tervez vegetálni.

A 73 éves Mike Parr ételt nem, de vizet, olvasnivalót és íróeszközöket vitt magával - és hát egy vödröt is. A tartályába pedig oxigént pumpálnak majd. A performansz a fekete mágiával kacérkodó Dark Mofo Festival része, és szándékai szerint az angol gyarmatosítók által az őslakosokon elkövetett erőszaknak állít emléket. 

A művészt vasárnap szabadítják ki, remélhetőleg. (via Reuters)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.