Spanyolország-Portugália 3-3

  • Ronaldo triplázott, de a spanyolok voltak meggyőzőbbek.
  • Az aranyra is esélyes spanyolok nem omlottak össze az utolsó pillanatos edzőváltás miatt.

A spanyolokat összezavarta az egyenlítés, a portugálok rámentek a győzelemre. Quaresma cselezte be magát a 16-osn belülre, de blokkolták a lövését. Ronaldo kér aztán ápolást. 

Az egyenlítés nem volt benne a meccsben, a spanyolok voltak fölényben, bár elég könnyedén hozta le a legjobbjait Hierro. De azért ebben a csoportba Marokkó és Irán van még, ott majd elintézik a továbbjutást. 

Ronaldo idegállapota nem javult,konkrétan tökön akarta dobni a labdával Jordi Albát, mert túl lassan ért oda, hogy elvégezzen egy bedobást. Mindezt a spanyol kispad előtt, még oda is szólt valamit. 

Diego Costa kis híján megszerezte a harmadikat gólját. Silva adta ki Jordo Albának a bal szélre, aki visszagurította Costa elé, de a csatár nem találta el jól, ellőtte keresztbe. 

Cserélnek a portugálok, Joao Mario jön Fernandes helyére. Ezen a vébén cserék szereztek már gólt, az oroszoknál kettő is, a marokkóiaknál viszont egy öngól jött össze.  

57. perc: VEZET SPANYOLORSZÁG

Nacho egészen pazar gólt, egy rossz felszabadítást lőtt meg gyönyörűen, a kapufáról pattant be. Ez volt a védő első gólja a válogatottban. A meccsen először vezet Spanyolország, nem érdemtelenül.

54. perc: EGYENLÍT SPANYOLORSZÁG

Ronaldo után Diego Costa is duplázott. Iniestát rúgták fel a porutgál térfélen, az ötös sarkára felívelt szabadot Busquets fejelte a kapuba berobbanó Costa elé, aki nem hibázta el a ziccert. 

A portugálok a 16-os előtt két vonalban védekeznek, a spanyolok passzolgatva keresik a rést. Néha kicsit kijjebb jönnek, akkor ott passzolgatnak a spanyolok. Ha pedig becsúszik egy rossz passz, azonnal visszaszerzik a labdát.