Spanyolország-Portugália 3-3

  • Ronaldo triplázott, de a spanyolok voltak meggyőzőbbek.
  • Az aranyra is esélyes spanyolok nem omlottak össze az utolsó pillanatos edzőváltás miatt.

A spanyolokat összezavarta az egyenlítés, a portugálok rámentek a győzelemre. Quaresma cselezte be magát a 16-osn belülre, de blokkolták a lövését. Ronaldo kér aztán ápolást.

Az egyenlítés nem volt benne a meccsben, a spanyolok voltak fölényben, bár elég könnyedén hozta le a legjobbjait Hierro. De azért ebben a csoportba Marokkó és Irán van még, ott majd elintézik a továbbjutást.

A harmadik spanyol csere: Lucas Vazquez jön David Silva helyére.

Jordi Alba, Piqué és de Gea között Ronaldo próbált kapura emelni, nem sikerült, de a karambol után a kapusával ütköző Piquét rövid ideig ápolni kellett.

A duplázó Diego Costát is lehozza Hierro, a Celta Vigo-játékosa, Aspas jött a helyére.

Diego Costa kis híján megszerezte a harmadikat gólját. Silva adta ki Jordo Albának a bal szélre, aki visszagurította Costa elé, de a csatár nem találta el jól, ellőtte keresztbe.

A spanyolok lehozzák a legjobbjukat, Iniestát, szükség lesz még rá a tornán. Thiago jön a helyére.

Bernando Silva helyére Quaresma is érkezik, ez mondjuk azt jelenti, hogy lemond a góllövésről Fernando Santos.

Cserélnek a portugálok, Joao Mario jön Fernandes helyére. Ezen a vébén cserék szereztek már gólt, az oroszoknál kettő is, a marokkóiaknál viszont egy öngól jött össze.

Ronaldót megviselte a spanyolok vezetése, mindenkivel összeveszett a pályán, miután felrúgták.

2018 június 15., péntek 19:15

57. perc: VEZET SPANYOLORSZÁG

Nacho egészen pazar gólt, egy rossz felszabadítást lőtt meg gyönyörűen, a kapufáról pattant be. Ez volt a védő első gólja a válogatottban. A meccsen először vezet Spanyolország, nem érdemtelenül.

A portugálok a 16-os előtt két vonalban védekeznek, a spanyolok passzolgatva keresik a rést. Néha kicsit kijjebb jönnek, akkor ott passzolgatnak a spanyolok. Ha pedig becsúszik egy rossz passz, azonnal visszaszerzik a labdát.

Ronaldo soha nem lőtt még két gólt vébén, nemhogy egy meccsen, egész tornán.

Az egyenlítés után is a spanyolok maradtak támadásban, parádés passzolgatás után Jordia Alba bal szélről visszapasszolt labdáját Iniesta gurította hajszállal mellé.