Fantasztikus az izlandi csapat, de az edzőjük a legcsodálatosabb

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A története legelső világbajnoki meccsét játszó Izland rögtön egy óriási bravúrt bemutatva döntetlent játszott Argentínával. A kispadjukon pedig ott ült minden idők legnyugodtabb edzője, Heimir Hallgrímsson. Aki így fogadta, amikor a csapata kiegyenlített Argentína ellen:

Valószínűleg fel kellett jegyezni gyorsan a gólszerző nevét.

Aztán jött a második félidőben az a pillanat, amikor a 67. percben Messi végzett el egy 11-est, a filmrendező Halldórsson pedig megfogta a rosszul rúgott büntetőt. 

Hallgrímsson - mi is erre a legpontosabb kifejezés - megőrizte higgadtságát. 

Ok, egy másik felvételből azért kiderült, hogy inkább pozitívan fogadta Messi kihagyott büntetőjét.

Hallgrímsson a 2016-os Európa-bajnokságon még a svéd Lars Lagerbäck mellett ült a kispadon, azóta egyedül irányítja Izlandot. A selejtezőcsoportjukat megnyerték, éppen azt a Horvátországot is megelőzve, akivel a vébén is összesorsolták őket. 

A kapitány egyébként a meccs előtt azt mondta, hogy nem állít rá Messire egy külön őrzőt, mert az egyik játékosával szemben sem lenne fair, csapatként kell megállítaniuk az argetinokat. A meccs után úgy értékelt, hogy talán nem a legszerencsésebb Argentína ellen játszani történetük első vébémeccsét, de azt kapták, amire számítottunk. „Ellenfelünk több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, mi azonban nagyon szervezetten védekeztünk, a fiúk nagyszerű munkát végeztek, nagyon jól dolgoztak össze". A kritikákra, hogy túlságosan defenzív volt a csapata, azt válaszolta, hogy lehet, hogy vannak, akik mást játszatnak és nem érnek el semmit.

"Pontot akartunk szerezni, ennek megfelelően kellett nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoznunk". Azt sajnálta kicsit, hogy nem tudtak több jegyet szerezni a szurkolóiknak. 

Fotó: Alexey Filippov/Sputnik

Hallgrímsson már a vébé előtt jelezte, bármi történik, folytatni fogja a fogorvosi praxisát is, mert az a munka kikapcsolja.  (via Index)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.