Fantasztikus az izlandi csapat, de az edzőjük a legcsodálatosabb

futball
2018 június 17., 06:21
comments 138

A története legelső világbajnoki meccsét játszó Izland rögtön egy óriási bravúrt bemutatva döntetlent játszott Argentínával. A kispadjukon pedig ott ült minden idők legnyugodtabb edzője, Heimir Hallgrímsson. Aki így fogadta, amikor a csapata kiegyenlített Argentína ellen:

link Forrás

Valószínűleg fel kellett jegyezni gyorsan a gólszerző nevét.

Aztán jött a második félidőben az a pillanat, amikor a 67. percben Messi végzett el egy 11-est, a filmrendező Halldórsson pedig megfogta a rosszul rúgott büntetőt. 

Hallgrímsson - mi is erre a legpontosabb kifejezés - megőrizte higgadtságát. 

link Forrás

Ok, egy másik felvételből azért kiderült, hogy inkább pozitívan fogadta Messi kihagyott büntetőjét.

link Forrás

Hallgrímsson a 2016-os Európa-bajnokságon még a svéd Lars Lagerbäck mellett ült a kispadon, azóta egyedül irányítja Izlandot. A selejtezőcsoportjukat megnyerték, éppen azt a Horvátországot is megelőzve, akivel a vébén is összesorsolták őket. 

A kapitány egyébként a meccs előtt azt mondta, hogy nem állít rá Messire egy külön őrzőt, mert az egyik játékosával szemben sem lenne fair, csapatként kell megállítaniuk az argetinokat. A meccs után úgy értékelt, hogy talán nem a legszerencsésebb Argentína ellen játszani történetük első vébémeccsét, de azt kapták, amire számítottunk. „Ellenfelünk több mint 70 százalékban birtokolta a labdát, mi azonban nagyon szervezetten védekeztünk, a fiúk nagyszerű munkát végeztek, nagyon jól dolgoztak össze". A kritikákra, hogy túlságosan defenzív volt a csapata, azt válaszolta, hogy lehet, hogy vannak, akik mást játszatnak és nem érnek el semmit.

"Pontot akartunk szerezni, ennek megfelelően kellett nagyon szervezetten és fegyelmezetten futballoznunk". Azt sajnálta kicsit, hogy nem tudtak több jegyet szerezni a szurkolóiknak. 

photo_camera Fotó: Alexey Filippov/Sputnik

Hallgrímsson már a vébé előtt jelezte, bármi történik, folytatni fogja a fogorvosi praxisát is, mert az a munka kikapcsolja.  (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.