Mégis lefotózhatnak egy csomó meztelen embert a melbourni Woolworths parkolójában

Pár hónap után meggondolta magát az ausztrál Woolworths szupermarketlánc:

mégis megengedik a világhírű amerikai fotóművésznek, Spencer Tunicknak, hogy lefotózzon egy csomó meztelen embert egyik melbourni áruházuk parkolójában.

2016 júniusában a kolumbiai Bogotában több mint hatezren pózoltak meztelenül Spencer Tunicknak. Most Melbourne-ben már 11 ezren jelentkeztek a hétfői fotózásra.Fotó: STR/AFP

Tunick az ilyen tömegaktjaival lett világhírű. Járt már Melbourne-ben, akkor négyezer önkéntes modellje vetkőzött meztelenre egy folyóparton.

A Woolworths áprilisban még elutasította Tunick kérését. A művész rajongói petíciót indítottak, és sikerrel jártak. A Woolworths most hozzájárult, hogy Tunick hétfő reggel egy órára lefoglalja a parkolót. "Ez jó megoldás" - írta közleményében a szupermarketlánc.

Tunick egy művészeti fesztivál, a Chapel Street Provocare részeként készíti el legújabb tömegaktját. A Woolworths végül a fesztivál szervezőivel jutott kompromisszumra. Joh Lotton, a fesztivál igazgatója nagyon örült a döntésnek. A fotózásra már 11 ezren regisztráltak, így még komoly tolongásra számíthatunk, mert Tunick szerint nagyjából ötszázan férnek majd rá a képre. Lotton ezért azt kérte a résztvevőktől, hogy tömegközlekedéssel jöjjenek, mert parkolni nem lesz hol. (Via BBC)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.