A legújabb műholdfelvételek szerint az oroszok nukleáris tárolókat húztak fel Kalinyingrádba

A műholdfelvételek szerint Oroszország nukleáris fegyvereknek tárolására alkalmas tárolókat épített az európai enklávéjába, Kalinyingrádba, ami egy újabb jele annak, hogy Moszkva atomfegyverekkel reagált a NATO-val kialakult feszültségre.

Az Amerikai Tudósok Szövetsége (FAS) azt ígéri, hétfőn nyilvánosságra hozza a nukleáris tárolókat ábrázoló műholdfelvételeket. Hans Kristensen a FAS nukleáris projektjéért felelős igazgatója szerint a telepek úgy néznek ki, mint a tipikus orosz tárolók. A szervezet szerint az építkezés 2016-ban kezdődött, és a múlt hónapban fedhették be a tetejét betonnal. Kristensen hozzátette, hogy minden még nem bizonyíték arra, hogy nukleáris fegyverek is lennének Kalinyingrádban, de az biztos, hogy egy működő telepről van szó. (Guardian)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.