A legújabb műholdfelvételek szerint az oroszok nukleáris tárolókat húztak fel Kalinyingrádba

külföld
2018 június 18., 09:11
comments 269

A műholdfelvételek szerint Oroszország nukleáris fegyvereknek tárolására alkalmas tárolókat épített az európai enklávéjába, Kalinyingrádba, ami egy újabb jele annak, hogy Moszkva atomfegyverekkel reagált a NATO-val kialakult feszültségre.

Az Amerikai Tudósok Szövetsége (FAS) azt ígéri, hétfőn nyilvánosságra hozza a nukleáris tárolókat ábrázoló műholdfelvételeket. Hans Kristensen a FAS nukleáris projektjéért felelős igazgatója szerint a telepek úgy néznek ki, mint a tipikus orosz tárolók. A szervezet szerint az építkezés 2016-ban kezdődött, és a múlt hónapban fedhették be a tetejét betonnal. Kristensen hozzátette, hogy minden még nem bizonyíték arra, hogy nukleáris fegyverek is lennének Kalinyingrádban, de az biztos, hogy egy működő telepről van szó. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.