Kémbotrány a vébén: a svédek meglesték a koreaiak edzését, erre ők megcserélték a mezszámokat, hogy összezavarják őket

futball
2018 június 18., 5:04
comments 118

photo_camera Janne Andersson svéd szövetségi kapitány Nyizsnij Novgorodban, a koreaiak elleni meccs előtti sajtótájékoztatón június 17-én Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

Elnézést kért a koreai válogatottól Janne Andersson svéd szövetségi kapitány, amiért egyik assisztense, Lars Jacobsson hívatlanul megjelent az ázsiai csapat edzésein és figyelte a csoportellenfél játékát. 

Az eset még a hónap elején történt Ausztriában, ahol a dél-koreai csapat edzőtáborozott, de csak most, a két csapat hétfői meccse előtti sajtótájékoztatón derült rá fény. 

A svédek szerint fatális véletlen történt, amennyiben a segédedző „épp a közelben bérelt ki egy házat”, ahonnan történetesen tökéletes kilátás nyílt a koreaiak által használt edzőpályára. 

Alighanem az is véletlenül történt, hogy előtt Jacobsson meg is jelent az egyik edzésen, amiről azt hitte, hogy nyilvános, és eltévedt turistának adta ki magát. Az erről szóló értesülést Andersson már nem kommentálta, helyette inkább elhagyta a sajtótájékoztatót.

Andersson mindenesetre ezt megelőzően bocsánatot kért a sajtó előtt az eset miatt és elmondta, nagyon tisztelik az ellenfelet, mint mindig. 

photo_camera Sin Te-jong koreai szövetségi kapitány Nyizsnij Novgorodban, a csapat edzésén június 17-én Fotó: JOHANNES EISELE/AFP

A koreaiak annyira nem sértődtek meg, viszont gyorsan cselekedtek. Sin Te-jong szövetségi kapitány azonnal elrendelte, hogy a csapat tagjai cseréljenek mezszámokat. 

„Az európaiak nehezen tudnak különbséget tenni az ázsiai arcok között, logikus megoldás volt” - mondta mosolyogva az edző, Sin, aki szerint sztárjukon, a Tottenhamben edződő  Szon Hung Min-en kívül úgyse ismernek fel senkit arcról a svédek. 

Sin aztán elegánsan elengedte a dolgot azzal, hogy mindenki igyekszik minél több információt begyűjteni az ellenfélről, viszont a taktikájukról érthetően már nem akart részleteket elárulni.

Svédország és Dél-Korea 14 órától csapnak össze hétfőn Nyizsnyij Novgorodban. (Telegraph / Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt