Prostitúcióra kényszerítettek egy 15 éves lányt Ózdon

bűnügy
2018 június 18., 09:36

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik ellen kerítés bűntette és gyermekprostitúció miatt kezdtek nyomozni.

A gyanúsítás szerint a két gyanúsított két másik társával együtt tavaly augusztusban befogadtak egy 15 éves lányt, aki megszökött otthonról. A gyanúsítottak augusztus és október között megszervezték, hogy a fiatal lány Ózdon és környékén több személlyel pénzért szexeljen. Az így szerzett pénzt elvették a sértettől, és felélték.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta, döntését a rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapozta.

Ha a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A bíróság szerint fennáll a veszélye, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolnák, megfélemlítenék. A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a cselekményeket megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb bűncselekményt követnének el. (Bíróság.hu)