Egészen brutálisan végezték ki a férfit, aki beszólt egy társaságnak a dövényi kocsmában

Két férfi és két nő ellen emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette.

Közülük hárman, két férfi és egy nő 2018 februárjában Dövényben a kocsmában szórakoztak. Beszélgetés közben szóváltásba keveredtek egy férfival, aki szerintük a vita közben megsértette őket. Ezért eldöntötték, hogy megölik. Az italozás során felajánlották neki hogy elviszik a szomszéd faluba a rokonaihoz. Az autóba előre bekészítettek késeket és egy bozótvágót.

A kiszemelt áldozat élettársa féltette a férfit, nem akarta párját egyedül elengedni a vádlottakkal, „tudva erőszakos természetükről”, ezért ő is velük tartott. 

Az éjszakai órákban indultak el az autóval, amit a vádlott nő vezetett, mellette ült a későbbi áldozat élettársa. Hátul ült a sértett és a két vádlott férfi. Út közben nem a tervezett úti cél, hanem Putnok felé fordultak, amit a sértettek jeleztek is. Ekkor az egyik férfi a bekészített késsel elvágta a sértett nyakát. Élettársát életveszélyesen fenyegetni kezdték.

Putnokon egy lakóház pincéjénél álltak meg, ahová erőszakkal lerángatták az erősen vérző sértettet és a halálra rémült nőt. A pincében a két férfi a késekkel és a bozótvágóval „test szerte brutálisan megszurkálták és vagdosták a férfit”, miközben vádlott társuk (a nő) mobiltelefonnal világított nekik a sötétben. Az ügyészség megfogalmazása szerint a „sértett halála során az átlagosnál jóval meghaladó testi fájdalmat és lelki gyötrelmet szenvedett el”. 

A sértett élettársát kényszerítették, hogy végig nézze a cselekményt, közben a vádlott nő a combján őt is megszúrta egy késsel, és őt is megöléssel fenyegették.

Amikor a sértett meghalt, az egyik férfi felment a házba, ahol volt élettársa lakott. Felébresztette a nőt és kérte, hogy segítsen eltüntetni a holttestet. Egy szőnyegbe csavarták, majd kocsival visszavitték Dövénybe, és egy emésztő gödörbe dobták. Ezalatt Putnokon a vádlott férfi élettársa elégette a ruhákat és az eszközöket, hogy eltüntesse a nyomokat.

A megölt férfi élettársát hajnalig fogva tartották, majd azzal engedték el, hogy megölik, ha valakinek beszél a történtekről.

A vádlottakat még aznap elfogták és előzetes letartóztatásba kerültek.

Az ügyészség a két férfival és a nekik segédkező nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést, a nyomok eltüntetésében közreműködő nő esetében végrehajtandó börtönbüntetést indítványozott.