Ismerd meg a győrladaméri férfit, aki ellopott mindent, ami mellett elment

bűnügy
2018 június 19., 11:24
comments 46

Nincs annyi szó a lopásra magyarul, mint amennyi mindent magához vett egy 32 éves győrladaméri férfi 2016 tavaszától 2017 nyaráig, akinek változatos karrierje egy ügyészségi közleményből villan fel. 

  • Egy kőművestől eltulajdonította a százezer forint értékű használt gépeit.
  • Egy másik embertől – akinek vállalkozóként mutatkozott be – elbugázta a kábeleit.
  • Egy autószalonból egy tizenöt millió forint értékű, egyedi gyártású, német gyártmányú autót durrantott meg. Az autó papírjait, kulcsait előző nap nyúlta le.
  • Ugyaninnen egy autóról elcsórta a rendszámait, két további autónak pedig a kulcsait és a távirányítóit emelte el.
  • Egy áruházból a bevásárlókocsiban közel nyolcszázezer forint értékben lovasított meg gépeket.
  • Ugyaninnen megdurrantott egy biztonsági ajtót is. 
  • Egy energiaital kereskedésből pedig – a sátor kivágása után – italokat fújt meg 74.000 forint értékben. 

De ezzel még messze nincs vége a bűnlajstromnak.  Egy kétmillió forint értékű német gyártmányú autót, amit csak bérelt, de még a bérleti díjat nem fizetette, eladott másfél millió forintért és egy másik autóért. A vevőnek azt állította, hogy az autó a sajátja. Gyanút kelthetett volna, hogy a rendszámot már korábban eltávolította, és azt az új tulajdonosnak át sem adta. A vevő csak az átíratásnál jött rá, hogy átverték. 

Miután előzetes letartóztatásba került, panaszkodni kezdett az egészségére. A kórházi kivizsgálásról megpróbált elszökni, bántalmazta az őrt, majd megpróbált elfutni, de a a kórház folyosóján elfogták.

A férfit az ügyészség tavaly ősszel kilenc korábbi bűncselekmény elkövetésével vádolta meg, javarészt minősített csalásokkal és lopásokkal.

A tizennégy bűncselekmény miatt az előzetes letartóztatásban lévő vádlottra akár tizenkét év szabadságvesztés is kiszabható.

Nem tudom, hogy mi van Győrladaméren, de gyanús, hogy ez a férfi ugyanaz, mint aki a rendőröket meglátva tavaly az erkélyen át távozott, mert tíz elfogadóparancs volt ellene érvényben. A dátum alapján viszont nem jön ki a matek, szóval lehet, hogy az 1600 fős Győr-Moson-Sopron megyei település a mesterbűnözők paradicsoma. 


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.