Leleplező videó: így provokálja ki a civil rendőrautó, hogy a kamionok megelőzzék, ő meg büntethessen (frissítve!)

2018 június 19., kedd 12:35
658

A magyar rendőrség néhány büntetőcédula és pár tízezer forint kedvéért simán megteszi, hogy a legforgalmasabb időszakban szándékosan tumultust okozzon egy autópálya külső sávjában. Ez derül ki egy magyar kamionos Youtube-ra feltöltött videójából.

A rögzített eset múlt csütörtökön kora délután történt az M7-es Siófok és Zamárdi közötti szakaszán, egy olyan részen, ahol a teherautóknak tilos az előzés. A trükk a következő:

  • A kamerás teheautó elé a belső sávból egyszer csak kisorol egy civil Oper Zafira.
  • A civilnek kinéző Opel ezek után bekapcsol valamilyen villogót, és lelassítja a forgalmat.
  • Az Opel 70 kilométer per óra körüli, elviselhetelenül cammogó tempóban halad
  • Csak hősünk, a közvetlenül mögötte haladó teherautós látja, hogy ez, bár civilnek néz ki, valójában rendőrautó lehet. A mögötte haladók semmit sem látnak a cammogtatóból.
  • Ha valaki a sorban hátrébb megunja, és kielőz, az Opel lecsap és megbünteti.

A videóban az az igazán erős, hogy a készítője annyira kiborul a rendőrség módszerén, hogy közben felhívta a 112-t, így a forgalom bámulása közben végighallgathatjuk, hogyan pattintják le a felháborodott állampolgárt. (via Totalcar)

Update: A rendőrség egy, a police.hu-ra kitett cikkben azt állítja, hogy ez nem rendőri intézkedés volt és az Opel nem az ő színeikben lassította a forgalmat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt