Leleplező videó: így provokálja ki a civil rendőrautó, hogy a kamionok megelőzzék, ő meg büntethessen (frissítve!)

A magyar rendőrség néhány büntetőcédula és pár tízezer forint kedvéért simán megteszi, hogy a legforgalmasabb időszakban szándékosan tumultust okozzon egy autópálya külső sávjában. Ez derül ki egy magyar kamionos Youtube-ra feltöltött videójából.

A rögzített eset múlt csütörtökön kora délután történt az M7-es Siófok és Zamárdi közötti szakaszán, egy olyan részen, ahol a teherautóknak tilos az előzés. A trükk a következő:

  • A kamerás teheautó elé a belső sávból egyszer csak kisorol egy civil Oper Zafira.
  • A civilnek kinéző Opel ezek után bekapcsol valamilyen villogót, és lelassítja a forgalmat.
  • Az Opel 70 kilométer per óra körüli, elviselhetelenül cammogó tempóban halad
  • Csak hősünk, a közvetlenül mögötte haladó teherautós látja, hogy ez, bár civilnek néz ki, valójában rendőrautó lehet. A mögötte haladók semmit sem látnak a cammogtatóból.
  • Ha valaki a sorban hátrébb megunja, és kielőz, az Opel lecsap és megbünteti.

A videóban az az igazán erős, hogy a készítője annyira kiborul a rendőrség módszerén, hogy közben felhívta a 112-t, így a forgalom bámulása közben végighallgathatjuk, hogyan pattintják le a felháborodott állampolgárt. (via Totalcar)

Update: A rendőrség egy, a police.hu-ra kitett cikkben azt állítja, hogy ez nem rendőri intézkedés volt és az Opel nem az ő színeikben lassította a forgalmat.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.