Leleplező videó: így provokálja ki a civil rendőrautó, hogy a kamionok megelőzzék, ő meg büntethessen (frissítve!)

A magyar rendőrség néhány büntetőcédula és pár tízezer forint kedvéért simán megteszi, hogy a legforgalmasabb időszakban szándékosan tumultust okozzon egy autópálya külső sávjában. Ez derül ki egy magyar kamionos Youtube-ra feltöltött videójából.

A rögzített eset múlt csütörtökön kora délután történt az M7-es Siófok és Zamárdi közötti szakaszán, egy olyan részen, ahol a teherautóknak tilos az előzés. A trükk a következő:

  • A kamerás teheautó elé a belső sávból egyszer csak kisorol egy civil Oper Zafira.
  • A civilnek kinéző Opel ezek után bekapcsol valamilyen villogót, és lelassítja a forgalmat.
  • Az Opel 70 kilométer per óra körüli, elviselhetelenül cammogó tempóban halad
  • Csak hősünk, a közvetlenül mögötte haladó teherautós látja, hogy ez, bár civilnek néz ki, valójában rendőrautó lehet. A mögötte haladók semmit sem látnak a cammogtatóból.
  • Ha valaki a sorban hátrébb megunja, és kielőz, az Opel lecsap és megbünteti.

A videóban az az igazán erős, hogy a készítője annyira kiborul a rendőrség módszerén, hogy közben felhívta a 112-t, így a forgalom bámulása közben végighallgathatjuk, hogyan pattintják le a felháborodott állampolgárt. (via Totalcar)

Update: A rendőrség egy, a police.hu-ra kitett cikkben azt állítja, hogy ez nem rendőri intézkedés volt és az Opel nem az ő színeikben lassította a forgalmat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.