Magyarország az EU legcsóróbbjai között van

gazdaság
2018 június 19., 11:33
comments 194

Csúnyán néz ki magyar szemmel az Eurostat legújabb statisztikája. Magyarország az egy főre jutó bruttó hazai terméket (GDP) és az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztást (AIC) nézve is az EU-tagországok listájának hátsó felében van.

Az egy főre jutó GDP ugyan gyakran használatos az országok jóléti szintjének mutatójaként, azonban nem feltétlenül alkalmas a háztartások életszínvonalának kifejezésére. Ez utóbbi célra jobban megfelel az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás - írja az MTI. Nézzük, az EU-átlagához képest hogyan állnak az országok (százalékban)

link Forrás

Igen, ott lent van Magyarország. Tavaly is 63 százalékon volt. 

Ezt itt az egy főre jutó GDP, az uniós átlaghoz képest, százalékban:

link Forrás

Az előző évhez képest egyetlen százalékponttal nőtt az egy főre jutó GDP az uniós átlaghoz képest. (Luxemburg és Írország esetében részben a statisztikai számítás sajátosságai miatt van az, hogy kiugróan magas az egy főre jutó GDP.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.