Nyomnak az oroszok, de Egyiptom tartja magát

Szalah és Zsirkov harcol az orosz-egyiptomi meccs első félidejébenFotó: Gokhan Balci/Anadolu Agency

0-0-ra áll Oroszország és Egyiptom válogatottja az A csoport harmadik meccsén Szentpéterváron. Az orosz válogatottnak kevésbé sürgős a dolog: a házigazda csapat az első fordulóban 5-0-ra kiütötte Szaúd-Arábiát, Egyiptom viszont kikapott az utolsó percben Uruguaytól. 

Ezzel együtt az oroszok kezdték agresszívebben az első félidőt: Zsirkov, Samedov és Fernandes labdái rendre megtalálták a hatalmas Dzjubát El-Senavi kapuja előtt, de nagy gólhelyzet nem alakult ki. Egyiptom nagyon mélyen védekezett, Hector Cúper csapata az első félidő feléig alig tudott kiszabadulni a térfeléről. 

A 25. perc után viszont egyre többször sikerült felfejlődniük az egyiptomiaknak: az első meccsen még pihenő, most első perctől a pályán lévő Szalah megrázta magát, többször sikerült lövőhelyzetbe kerülnie, de komoly helyzet a túloldalon sem volt. A második félidőben többet kell kockáztatnia Egyiptomnak, mert különben hamar a kiesés szélére sodródhatnak. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.