Orbánt nem érdekli a Velencei Bizottság állásfoglalása, megszavaztatja holnap a Stop Sorost

Hiába kérte az európai alkotmányjogi testület, a Velencei Bizottság elnöke, hogy a magyar parlament halassza el a Stop Soros törvény szerdai megszavazását, és várja meg az állásfoglalásukat, ennek a kérésnek Orbán Viktor nem tesz eleget. 

A Hír TV kérdezte meg Orbán Viktort a Gulág-emlékmű avatásán, hogy mi lesz a Stop Sorossal, elfogadják-e holnap? 

OV: Van hozzá többség, tehát elfogadjuk.

Nem várják meg a Velencei Bizottság állásfoglalását?

OV: Van hozzá többség, tehát elfogadjuk.

Pedig Andreas Nick, a német kereszténydemokraták, a CDU Magyarországért felelős politikusa is azt nyilatkozta a Hír TV-nek május végén, hogy két elvárásuk vana  Fidesszel szemben. Az egyik, hogy a tervezett civil törvény elfogadása előtt a kormány várja be a Velencei Bizottság véleményét, és az ő megjegyzéseiket építsék bele a törvény szövegébe.  A másik, hogy a kormány megkösse azt a megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy a Közép-Európai Egyetem továbbra is Budapesten folytathatja a munkát.

Egyiknek sem tesz eleget a kormány. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.