"Brühühü" - mondta Trump volt kampányfőnöke az anyjától elválasztott tízéves Down-kóros gyerek történetére

külföld
2018 június 20., 06:28
comments 231

Hölgyeim és uraim, engedjék meg, hogy bemutassak egy kordokumentum értékű felvételt a politikai vita állapotáról napjainkban:

link Forrás

A felvételen Zac Petkanas, a Demokrata Párt Nemzeti Bizottságának tanácsadója vitatkozik Corey Lewanowskival, Donald Trump egykori kampányfőnökével, akitől azután volt kénytelen megválni Trump, hogy a hírek szerint az elnöki vej, Jared Kushner ellen kezdett szervezkedni. A legendásan forrófejű Lewandowski addigra már fürdött a botrányokban, például mert összeverekedett a Trump-ellenességgel aligha vádolható Breitbart újságírójával is.

Petkanas éppen azt a történetet idézte fel, amit kedden Mexikó külügyminisztere, Luis Videgaray osztott meg a világgal egy tízéves, Down-szindrómás kislányról, akit Donald Trump kormányának új bevándorlóellenes gyakorlata alapján az amerikai határon elválasztottak és elkülönítettek anyjától. "A mexikói kormány semmilyen formában nem támogatja az illegális bevándorlást. Ugyanakkor alkotmányos elveink és meggyőződésünk alapján nem maradhatunk némák akkor, amikor ilyen nyilvánvalóan megsértik az emberi jogokat, és kiskorúakat, gyermekeket, köztük fogyatékkal élőket tesznek ki veszélyeknek" - mondta.

Petkanas épp csak belekezdett a sztoriba, addig jutott, hogy a tízéves Down-szindrómás kislányt elvették az anyjától és ketrecbe zárták, amikor Lewandowski közbeszólt:

"Brühühü".

Petkanas folytatta volna, de közben tudatosult benne, hogy mi történik. Ki is borult. "Hogy merészeli? Hogy merészeli??!?" - üvöltötte az asztalt verve. (Via CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.