Kiesett a vébé legrosszabb csapata

futball
2018 június 20., 16:56
comments 29
[ Error: Hiányzó widget ]

Miután az első meccsen az oroszok kitömték Szaúd-Arábiát, arra lehetett számítani, hogy a Suarezzel és Cavanival felálló Uruguay 

  • kiszakítja a gólzsákot, a szaúdiak beleszaladnak a késbe és a hórihorgas cerberus nem győzi majd kiszedni a hálóból a pettyest

vagy

  • kicsit sem megszakadva simán nyernek a dél-amerikaiak.

Sajnos az utóbbi jött be, a vébé legunalmasabb és leghangulatalanabb meccsét tudta le a két csapat, amit ráadásul - ha lehet ezt még fokozni - ifjabb Knézy Jenő közvetített.

Az első fordulóban Egyiptomot nagy küzdelemben, csak az utolsó pillanatban legyőző Uruguay egy újabb sikerrel bebiztosíthatta a továbbjutását. Ami elég jó opció, mert a harmadik körben a váratlanul nagy formába kerülő házigazda oroszokkal játszanak. Ehhez képest Uruguay nem azt a taktikát választotta, hogy gyorsan rúgnak egyet a szerény képességű szaúdiaknak, és felhozzák a góllövőlistán az első meccsen gólnélküli Suarezt és Cavanit, hanem nagyon kényelmesen kezdtek. 

A 23. percben mégis megszerezték a vezetést az uruguayiak. Ebben a legnagyobb szerepe al-Ovajsznak volt. Őt az oroszok ellen ötöt kapó al-Majuf helyett állította a szaúdi kapuba Pizzi mester. Nem hálálta meg, csúnyán alá szaladt egy szögletnek, a 100. válogatott meccsét játszó Suáreznek, miután nem tudták róla letépni a mezt, csak annyi dolga volt, hogy az ötösön bepasszolja a labdát a kapuba. 

link Forrás

Az addig sem sokat mutató Uruguay számára itt véget is ért a meccs, de szemben a kora délutáni Portugália-Marokkó meccsel, ahol szintén hamar hátrányba került a papíron gyengébb csapat, aztán mégis lefocizta az ellenfelét, a szaúdiak - akiket az első forduló katasztrofális veresége után a sportminiszterük túlfizezett játékosoknak nevezett és elnézést kért a teljesítményükért a néptől és a koronahercegtől - képtelenek voltak nyomás alatt tartani a dél-amerikaiakat, nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. 

Öt gólt ugyan most nem kaptak, de az övék a vébé kétségtelenül egyik leggyengébb csapata. (A szaúdiak új terve a válogatott megerősítésére az, hogy ezer fiatalt különböző európai akadémiákba küldenek.)

Olyan unalmas meccs volt, annyira nem történt semmi, hogy még sárga lapott sem kapott senki. 

link Forrás

A 16 közé jutó Uruguay eddig nem mutatott lenyűgöző formát (két meccsen mindössze két rúgott gól), és aligha a csoportmeccsek utolsó, tét nélküli körében törik majd össze magukat a nyolc gólt szerző házigazda oroszok ellen. Az orosz-uruguayi csoport a nyolcaddöntőben a spanyol-portugál csoporttal fut össze, az első játszik a másik csoport másodikjával.

Uruguay-Szaúd Arábia 1-0

gól: Suárez (23')

Uruguay: Muslera – Varela, Gimenez, Godín, Cáceres – C. Sanchez (Nandez, 82.), Vecino (Torreira, 59.), Betancur, C. Rodriguez (Laxalt, 59.)– Cavani, L. Suárez. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez

Szaúd-Arábia: al-Ovajsz – al-Brejk, Havszavi, Ali al-Bulajhi, Jasszer al-Sahrani – Bahebri (Kanno, 75.), al-Faradzs, Otajf, al-Dzsasszim (al-Mogahvi, 44.), al-Davszari – al-Muvallad (al-Szahlavi, 78.). Szövetségi kapitány: Juan Antonio Pizzi

[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.