Marco Rossi: Ez életem egyik legboldogabb napja

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„A mai életem egyik legjobb napja” – írja a Facebookon Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott kedden kinevezett új szövetségi kapitánya.

Fotó: Klikk Out/Youtube

„Nehéz kifejeznem, mekkora örömmel tölt el és mennyire büszke vagyok arra, hogy annak a válogatottnak a kispadjára ülhetek le, amelyet egykor Aranycsapatnak neveztek. Büszke vagyok, hogy azt az országot képviselhetem, amely befogadott és jobban megbecsül, mint ahogy azt megérdemlem”

– fogalmazott az 53 éves olasz szakember, aki szerint a magyar válogatott a futballtörténelem fontos oldalait írta.

Rossi hálás azért, hogy a magyar szövetség őt választotta a posztra, mint írta, nehéz feladat vár rá, de nagy alázattal és tisztelettel fog hozzálátni.

„Senki nem ígérheti, hogy minden meccset megnyerünk. Amit ígérhetek, az a profizmus, a szenvedély, a szeretet és a rengeteg munka” – írta Rossi, aki arra is emlékeztetett, hogy fogadalmat tett, ha újra Magyarországon fog dolgozni, akkor megtanul magyarul, úgyhogy most nincs más választása.

Rossi a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik be a magyarok kispadján, így tétmérkőzéseken kell kialakítania annak a csapatnak a gerincét, ami – az MLSZ elvárásai szerint – képes lehet a selejtezősorozat végéig a kijutó helyekért harcolni. Szeptember 8-án Finnországba látogat a válogatott, három nappal később pedig – zárt kapuk mögött – a görögöket fogadja a Nemzetek Ligája C osztályában.

Rossi tavaly 24 év után bajnoki címre vezette a Budapest Honvédot, a kispestiekkel korábban, 2013-ban bronzérmet szerzett, idén pedig ez utóbbi eredményt a szlovákiai DAC együttesével is megismételte, amit 25 év után vezetett ki az európai kupaporondra.

Rossi azt a belga Georges Leekenst váltotta a szakvezetői poszton, akivel 4 barátságos mérkőzésen nyeretlen maradt a magyar válogatott. (MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.