Mutatunk egy autós üldözést az új magyar animációs filmből

Nem az egész estés animációs mozi a magyar filmművészet nagy erőssége, ezért is örömteli, hogy a Ruben Brandt, a gyűjtő előzeteseiből annyi mindenesetre kiderül, hogy Milorad Krstić akció-thrillerjének van saját hangulata és különleges látványvilága.

A szinopszis:

Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt (Kamarás Iván) és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski (Makranczi Zalán), a washingtoni magánnyomozó veszi észre, hogy mi a közös az ellopott műtárgyakban, de veszélybe kerül az élete, amikor beleszeret a rablóbanda femme fatale-jába, Mimibe (Hámori Gabriella). A pánikba esett biztosítótársaságok százmillió dollár jutalmat ajánlanak a nyomravezetőnek, ezt hallva pedig az alvilág is bekapcsolódik a macska-egér játékba, mindent elsöprő lavinát indítva el.

A cím fölött a film első teaserje látható, alant pedig ráadásként egy rövid részlet egy autós üldözésből, amit a forgalmazótól kaptunk.

A film teljes költségvetése 1 milliárd 180 millió forint, amelynek 75 százalékát, 882,5 millió forintot a Magyar Nemzeti Filmalap biztosított, míg a közvetett támogatásokból 295 millió forint érkezett. A premier novemberben lesz, de a film nyáron valamilyen módon felbukkan a VOLT Fesztiválon és a Művészetek Völgyében is.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.