Trudeau bejelentette: október 17-től legális a fű Kanadában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Miután kedden megszavazta 52:29 arányban megszavazta a kanadai szenátus a marihuána legalizációját, Justin Trudeau a parlamentben mondott beszédében bejelentette:

október 17-től legalizálják a marihuánát az országban.

A miniszterelnök hangsúlyozta: továbbra is elkötelezett ő és kormánya kanadai fiatalok védelme mellett, reméli, hogy teljesül céljuk és az intézkedéssel a szervezet bűnözés pénzügyi forrását jelentő drogkereskedést felszámolhatják.

Jody Wilson-Raybould igazságügyi miniszter sietve figyelmeztetett: 

törvénysértésnek számít a könnyűdrog fogyasztása a bejelentett időpont előtt!

Az elfogadott jogszabály szerint október közepétől

  • a 18 éven felüli kanadaiak szabadon tarthatnak legfeljebb 30 gramm növényi származékot, 
  • termelhetnek otthon háztartásonként négy tő kendert,
  •  illetve vásárolhatnak drogot akár online a regisztrált kereskedőktől.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.