Ajjajj: pont a világbajnokság alatt fogyhat el a szénsav a brit sörökből

Brit kereskedelmi szervezetek arra figyelmeztetnek, hogy széndioxid-hiány érte el Nyugat-Európát, és ennek drámai következményei lehetnek: pont a világbajnokság alatt gond lehet a sörök szénsavasítása. 

A hiányt az okozza, hogy számos szén-dioxid-telepet egyszerre zártak be, más-más okokból. Van, ahol épp a szezonális karbantartási munkákat végzik, máshol viszont váratlan technikai problémák miatt állt le a termelés. A különféle egyedi leállások viszont összeálltak egy váratlan nagy leállásba, és ez pont a világbajnokság idejére esett, amikor a brit szurkolók 14 millióval több korsó sört isznak csak a csoportkörök két hete alatt, mint egy átlagos nyár két hete alatt. 

Már a Heineken is jelezte, hogy komoly üggyel állnak szemben. Az ország legnagyobb publánca, a Wetherspoons pedig többféle sört és szénsavas italt is le fog venni a csapokról, amíg a válság meg nem oldódik. 

A széndioxid-hiány nemcsak a sörgyártókat, de a hústermelőket is érintette, több iparági szereplő is aggodalmát fejezte ki a helyzet miatt. (Quartz, AP)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.