Az ENSZ emberi jogi biztosa szerint szégyenteljes és az európai értékekkel megy szembe a Stop Soros-törvény

Közleményben reagált a Stop Soros-törvény elfogadására az ENSZ emberi jogi biztosa, Zeid Al Hussein.

Mint fogalmazott, „a magyar parlament tegnapi döntése támadás az alapvető emberi jogok és szabadságok ellen. A kormánynak a politikai haszonszerzés érdekében folytatott gyűlöletkeltése vezetett mindehhez a szégyenteljes törvényhez, amely nyíltan idegengyűlölő, és szembemegy az európai meg nemzetközi emberi jogi normákkal és értékekkel". 

Közleményében ismét kitért arra, hogy ahogy korábban, úgy továbbra is elismerik Magyarország felelősségét, hogy kezelje a határait, ugyanakkor ez a törvény menekültek és migránsok biztonságát és emberi jogait fenyegeti, ahogy azokat is, akik civil szervezeteknél dolgozva segíteni próbálnak nekik. Mint összefoglalja, a a jogszabály törvénytelenné teszi, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek erre óriási szüksége lehet. Mint Hussein fogalmaz, a törvény azokat célozza, akik a legsérülékenyebbeknek segítenének, és csak azért, mert külföldiek. Ez szégyenteljes, tette hozzá. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.