Az ENSZ emberi jogi biztosa szerint szégyenteljes és az európai értékekkel megy szembe a Stop Soros-törvény

politika
2018 június 21., 13:45
comments 139

Közleményben reagált a Stop Soros-törvény elfogadására az ENSZ emberi jogi biztosa, Zeid Al Hussein.

Mint fogalmazott, „a magyar parlament tegnapi döntése támadás az alapvető emberi jogok és szabadságok ellen. A kormánynak a politikai haszonszerzés érdekében folytatott gyűlöletkeltése vezetett mindehhez a szégyenteljes törvényhez, amely nyíltan idegengyűlölő, és szembemegy az európai meg nemzetközi emberi jogi normákkal és értékekkel".

Közleményében ismét kitért arra, hogy ahogy korábban, úgy továbbra is elismerik Magyarország felelősségét, hogy kezelje a határait, ugyanakkor ez a törvény menekültek és migránsok biztonságát és emberi jogait fenyegeti, ahogy azokat is, akik civil szervezeteknél dolgozva segíteni próbálnak nekik. Mint összefoglalja, a a jogszabály törvénytelenné teszi, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek erre óriási szüksége lehet. Mint Hussein fogalmaz, a törvény azokat célozza, akik a legsérülékenyebbeknek segítenének, és csak azért, mert külföldiek. Ez szégyenteljes, tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.