"Nesze, Angela, ne mondd, hogy sose adok neked semmit" - mondta Trump, és cukorkákat dobott Merkel elé

külföld
2018 június 21., 07:50
comments 193

Két hete története tán legfeszültebb csúcstalálkozójukat tartották a G7-ek. Donald Trump a hírek szerint el se akart menni a kanadai csúcstalálkozóra, tanácsadói unszolására végül mégis elment. De, mint mindig, amikor olyasmit kell csinálnia, amit nem akar, elég morcos formáját mutatta. A feszült megbeszélésekről készült felvételek azóta már legendássá váltak, de történtek ennél is különösebb dolgok.

Ian Bremmer, az Eurasia Group igazgatója, a világ aktuálisan legnagyobb sztárpolitológusa a CBS reggeli műsorában osztotta meg azt az anekdotát, miszerint Trump a tárgyalások egyik legfeszültebb szakasza után, amikor szövetségesei nagy nehezen rávették, hogy írja alá a találkozó zárónyilatkozatát, az asztaltól felállva zakózsebébe nyúlt, előhúzott két Starburst cukorkát, és Angela Merkel elé hajította az asztalra.

"Nesze, Angela, ne mondd, hogy soha nem adok neked semmit" - mondta állítólag Trump.

A CBS műsorvezetői rákérdeztek, hogy nem lehet, hogy Trump csak tréfálkozni próbált. Brenner szerint aligha. "Nem hiszem, mert Trump nem akart elmenni a csúcstalálkozóra. És amikor olyasmire kényszerül, amihez nincs kedve, akkor elég rosszul reagál". Ráadásul azok a diplomaták, akikkel beszélt, mind nagyon csalódottak és elkeseredettek voltak, hogy Trump egyáltalán nem lelkesedik, sőt, még csak nem is érdeklődik az együttműködés iránt az Egyesült Államok szövetségeseivel.

Amit jól bizonyít, hogy miután végre nagy nehezen sikerült rávenni a zárónyilatkozat aláírására, úton hazafelé, az elnöki különgép fedélzetéről nyilatkozva visszavonta aláírását. Mindezt azzal indokolta, hogy Justin Trudeau közben tartott egy sajtótájékoztatót, amiben arról beszélt, hogy Kanada nem fogja hagyni magát Trump fenyegetéseivel szemben. (Via Business Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.