"Nesze, Angela, ne mondd, hogy sose adok neked semmit" - mondta Trump, és cukorkákat dobott Merkel elé

Két hete története tán legfeszültebb csúcstalálkozójukat tartották a G7-ek. Donald Trump a hírek szerint el se akart menni a kanadai csúcstalálkozóra, tanácsadói unszolására végül mégis elment. De, mint mindig, amikor olyasmit kell csinálnia, amit nem akar, elég morcos formáját mutatta. A feszült megbeszélésekről készült felvételek azóta már legendássá váltak, de történtek ennél is különösebb dolgok.

Ian Bremmer, az Eurasia Group igazgatója, a világ aktuálisan legnagyobb sztárpolitológusa a CBS reggeli műsorában osztotta meg azt az anekdotát, miszerint Trump a tárgyalások egyik legfeszültebb szakasza után, amikor szövetségesei nagy nehezen rávették, hogy írja alá a találkozó zárónyilatkozatát, az asztaltól felállva zakózsebébe nyúlt, előhúzott két Starburst cukorkát, és Angela Merkel elé hajította az asztalra.

"Nesze, Angela, ne mondd, hogy soha nem adok neked semmit" - mondta állítólag Trump.

A CBS műsorvezetői rákérdeztek, hogy nem lehet, hogy Trump csak tréfálkozni próbált. Brenner szerint aligha. "Nem hiszem, mert Trump nem akart elmenni a csúcstalálkozóra. És amikor olyasmire kényszerül, amihez nincs kedve, akkor elég rosszul reagál". Ráadásul azok a diplomaták, akikkel beszélt, mind nagyon csalódottak és elkeseredettek voltak, hogy Trump egyáltalán nem lelkesedik, sőt, még csak nem is érdeklődik az együttműködés iránt az Egyesült Államok szövetségeseivel.

Amit jól bizonyít, hogy miután végre nagy nehezen sikerült rávenni a zárónyilatkozat aláírására, úton hazafelé, az elnöki különgép fedélzetéről nyilatkozva visszavonta aláírását. Mindezt azzal indokolta, hogy Justin Trudeau közben tartott egy sajtótájékoztatót, amiben arról beszélt, hogy Kanada nem fogja hagyni magát Trump fenyegetéseivel szemben. (Via Business Insider)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.