"Engem tényleg nem érdekel" feliratú kabátban indult el Trump felesége, hogy megnézze a családjaiktól elszakított gyerekek gyűjtőtáborát

A közelmúlt legnagyobb politikai és morális botránya lett abból, hogy az Egyesült Államokba érkező illegális bevándorlók gyerekeit a hatóságok hónapok óta elszakítják a családjaiktól, és több ezer gyereket tartanak fogva börtönszerű körülmények között a mexikói határ mellett. 

Az állapotokat a republikánus szavazók többsége is elfogadhatatlannak tartja, nem véletlen, hogy némi huzavona után Donald Trump is belengette, hogy valamit kezdeni fognak a helyzettel, de hogy hogyan fog ez kinézni a gyakorlatban, azt egyelőre nem tudni. Szintén tiltakozott a gyakorlat ellen Trump felesége, Melania Trump, aki amúgy ritkán szólal meg politikai kérdésekben.

A First Lady csütörtökön pedig egyenesen a határra utazott, hogy megtekintsen egy intézményt, ahol a családjuktól elszakított gyerekeket tartják fogva. Bár a helyszíni szemle során Melania Trump a beszámolók szerint empatikus volt, és segíteni akart az ottlévő gyerekeken, úgy fest, hogy öltözködésével sikerült komoly botrányt keltenie.

Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

Melania Trump ugyanis a Zara egy 39 dolláros,  "I really dont't care do u?" (Engem tényleg nem érdekel / Téged?) feliratú kabátjában szállt fel a Texasba induló gépre. A döntést rengetegen kritizálták, később a szóvivője volt kénytelen cáfolni, hogy a kabáton szereplő feliratban nem rejlett egy hátsó üzenet az utazással kapcsolatban. 

A BBC gyorselemzése is arra jutott, hogy látva az internetes reakciókat, Melania Trump amúgy empatikus látogatását teljesen beárnyékolta a kabátválasztás.