Svájcnak sikerült először: megfordítottak egy meccset a világbajnokságon

június 22., 20:00
SRB
1
2
CHE
Gól:
Mitrović (5'), Xhaka (53'), Shaqiri (90')
Sárga lap:
Milinkovic-Savic (33'), Milivojevic (39'), Matic (45'), Mitrovic (87'), Shaqiri (90')
Piros lap:

Feszült, pörgős meccset hozott a szerb-svájci meccs az E-csoportból, és hiába kezdett jobban Szerbia, Svájc nagyszerű második félideji játékkal meg tudta fordítani a meccset, és az utolsó percekben lőtt góllal 2-1-re nyertek. 

Szerbia óriási lendülettel futott ki a pályára, és Mitrovics fejesével már az ötödik percben megszerezték a vezetést: 

A mezőnyben ugyan Svájc fokozatosan aztán fel tudta venni a harcot a szerbekkel, de támadásépítésben már kevésbé jeleskedtek, és igazán jelentős helyzetük mindössze egy akadt az első félidőben, abból viszont nem lett gól. 

Hasonlóan a Nigéria-Izland meccshez, a második félidő itt is sokkal jobb játékot hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, hogy aztán Xhaka elképesztően nagy góllal egyenlítsen az 52. percben: 

A svájciak fokozatosan egyre dominánsabbak lettek, több nagy helyzetet is kialakítottak, a 80. perc elején többször is hajszálon múlott egy-egy svájci gól. A szerbek, amikor épp nem voltak a kapujukhoz szegezve, kontrákkal próbálkoztak, de ezekből komoly veszély a meccs végére már nem lett. 

Egy ilyen kitámadás pedig megpecsételte a sorsukat: a 90. percben Shaqiri a saját térfélről indulva vihette a kapuig a labdát, amit aztán magabiztosan lőtt be. Utána még kapott egy sárgalapot, mert levette a mezét, de ez nyilván eltörpült amellett, hogy Svájc így versenyben maradt a továbbjutásért.  

Az E-csoport utolsó fordulója így kifejezetten izgalmas lesz, a négypontos Brazília a hárompontos Szerbiával, míg a négypontos Svájc a pontnélküli Costa Ricával játszik majd. 

E csoport M Gy D V G+ G- GK P
1. Brazília 3 2 1 0 5 1 4 7
2. Svájc 3 1 2 0 5 4 1 5
3. Szerbia 3 1 0 2 2 4 -2 3
4. Costa Rica 3 0 1 2 2 5 -3 1
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.