Svájcnak sikerült először: megfordítottak egy meccset a világbajnokságon

futball
2018 június 22., 17:53
[ Error: Hiányzó widget ]

Feszült, pörgős meccset hozott a szerb-svájci meccs az E-csoportból, és hiába kezdett jobban Szerbia, Svájc nagyszerű második félideji játékkal meg tudta fordítani a meccset, és az utolsó percekben lőtt góllal 2-1-re nyertek. 

Szerbia óriási lendülettel futott ki a pályára, és Mitrovics fejesével már az ötödik percben megszerezték a vezetést: 

A mezőnyben ugyan Svájc fokozatosan aztán fel tudta venni a harcot a szerbekkel, de támadásépítésben már kevésbé jeleskedtek, és igazán jelentős helyzetük mindössze egy akadt az első félidőben, abból viszont nem lett gól. 

Hasonlóan a Nigéria-Izland meccshez, a második félidő itt is sokkal jobb játékot hozott, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, hogy aztán Xhaka elképesztően nagy góllal egyenlítsen az 52. percben: 

A svájciak fokozatosan egyre dominánsabbak lettek, több nagy helyzetet is kialakítottak, a 80. perc elején többször is hajszálon múlott egy-egy svájci gól. A szerbek, amikor épp nem voltak a kapujukhoz szegezve, kontrákkal próbálkoztak, de ezekből komoly veszély a meccs végére már nem lett. 

Egy ilyen kitámadás pedig megpecsételte a sorsukat: a 90. percben Shaqiri a saját térfélről indulva vihette a kapuig a labdát, amit aztán magabiztosan lőtt be. Utána még kapott egy sárgalapot, mert levette a mezét, de ez nyilván eltörpült amellett, hogy Svájc így versenyben maradt a továbbjutásért.  

Az E-csoport utolsó fordulója így kifejezetten izgalmas lesz, a négypontos Brazília a hárompontos Szerbiával, míg a négypontos Svájc a pontnélküli Costa Ricával játszik majd. 

[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.