Keresztény vezető szakirányú továbbképzés indul a Kaposvári Egyetemen

Országosan egyedülálló képzés indul szeptembertől a Kaposvári Egyetemen. Keresztény szemléletű vezető szakirányú továbbképzésre jelentkezhetnek az érdeklődők. A két féléves szakon a szemléletformálás és a gyakorlat elsajátítása lesz a fő irány - írja a sonline.hu.

Kőműves Zsolt, a szak felelőse, így mutatta be a képzést a lapnak:

„Igyekszünk keresztény oktatókkal együtt dolgozni. Törekszünk arra, hogy az oktatásba becsempésszük a Biblia tanításait. Ugyanis nem szabad elfelejteni, a Szentírás komoly hatással van a vezetéselméletre.”

Kőműves szerint egyre több sikeres vállalkozás a Biblia fontos tanait alkalmazza működése során. „A Biblia tanításait beépítjük oktatásba, gondoljunk a négy vezetési alapelvre: szolgálat, felelősség, hatalom és kegyelem. Ezek köré építjük fel a tananyagot. A szolgáló vezetés ma már szinte minden sikeres vállalkozásnál tetten érhető. Ennek lényege: ne mi legyünk a legnagyobbak, ha azok szeretnénk lenni, akkor szolgáljunk, mutassunk példát. Fontos, hogy ne csak ismerjük, hanem szeressük is az alkalmazottainkat. Próbáljuk megismerni az ő működésüket, a korlátaikat, erősségeiket.”

Megajézus a dabasi Aldi mellettFotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A két féléves szakirányú továbbképzés ökumenikus, tehát bármely keresztény felekezetből jöhetnek a jelentkezők.

A képzést a soline.hu szerint a történelmi egyházak is támogatják. Varga László, kaposvári megyéspüspök azt mondta: „Nagy szükség van képzett vezetőkre, (és) egyre nagyobb szükség lesz rájuk, ugyanis veszélyben van a kultúránk. De, ha olyan vezetőink vannak, akik keresztény értékrenddel bírnak, akkor biztosabban tudják a közösségeket megóvni.” Varga szerint korunk leprája a magány, és ez ellen is keresztény szemléletű vezetőkkel tudunk majd hatékonyan küzdeni.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.