Még számolják a szavazatokat Törökországban, de Orbán Viktor már gratulált Erdogannak

Vasárnap elnöki és parlamenti választást tartottak Törökországban, és a szavazatokat ugyan még számolják, de 91 százalékos feldolgozottságnál már látszik, hogy a választást valószínűleg Recep Tayyip Erdogan fogja nyerni, és így újra ő lesz Törökország elnöke. Ez azért is fontos, mert mostantól az elnök lesz a végrehajtó hatalom feje Törökroszágban.

Erdogan az előzetes eredmények szerint 57 százaléknyi szavazatot kapott.

Ennyi elég is volt Orbán Viktor kormányfőnek ahhoz, hogy az uniós országok vezetői közül elsőként gratuláljon a régi-új török elnöknek a választási sikeréhez. Erről a török hírügynökség számolt be egy tweetben:


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.