Még számolják a szavazatokat Törökországban, de Orbán Viktor már gratulált Erdogannak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap elnöki és parlamenti választást tartottak Törökországban, és a szavazatokat ugyan még számolják, de 91 százalékos feldolgozottságnál már látszik, hogy a választást valószínűleg Recep Tayyip Erdogan fogja nyerni, és így újra ő lesz Törökország elnöke. Ez azért is fontos, mert mostantól az elnök lesz a végrehajtó hatalom feje Törökroszágban.

Erdogan az előzetes eredmények szerint 57 százaléknyi szavazatot kapott.

Ennyi elég is volt Orbán Viktor kormányfőnek ahhoz, hogy az uniós országok vezetői közül elsőként gratuláljon a régi-új török elnöknek a választási sikeréhez. Erről a török hírügynökség számolt be egy tweetben:


A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.