Szájer: Brüsszel már 8 éve támadja Magyarországot

Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége volt, és felmondta a kötelező leckét: migráció, migráció, migráció.

Szerinte az EU központja immár nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot, és a mostani, a magyar jogállamiságról szóló jelentés célja is csak annyi, hogy az EU megfélemlítse a magyarokat, és eltántorítsa őket a migrációt ellenző, határozott állásponttól. 

Szájer emellett kiemelte, hogy az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) szerdai ülésén a Magyarországgal szembeni álláspontot fél órában fejthették ki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentés vitájában, míg a védekezésre alig 4-5 perc jutott.

A képviselő szerint ez is bizonyítja, hogy a brüsszeli baloldali politikusok percenként hivatkoznak a jogállamiságra, miközben annak legelemibb feltételeit sem teljesítik, 

tulajdonképpen diktátorokként viselkednek.

A Sargentini-jelentés készítői ráadásul bejelentették, az európai jogon túli kérdéseket is vizsgálnak, noha az Európai Uniónak nincs felhatalmazása az olyan ügyek vizsgálatára, mint a nyugdíjak mértéke, a nők száma a politikában, vagy az oktatási kérdések. Szájer József szerint ezért ezekre alapozva nem is lehet szankcionálni Magyarországot, ami pedig ezek nélkül marad, az vagy „nyílt hazugság”, vagy olyan „lezárt ügyek”, mint a média és a bírók helyzete.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.