18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

20 évre börtönbe megy a gyerekeit ostorral verő és erőszakoló borsodi apa

2018 június 25., hétfő 15:51
233

A Debreceni Ítélőtábla hétfőn helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét abban az ügyben, ahol egy házaspárt vádoltak a gyerekeik ellen elkövetett bántalmazással.

Az apát, K. I. vádlottat márciusában folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntette és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt ítélték 20 év fegyházbüntetésre. Az anya, Kné M.I. II.r. vádlott kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönbüntetést kapott. Ezt az ítéletet hagyta most helyben a másodfokú bíróság - közölte az ítélőtábla.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak házastársak voltak, családi házukban közösen nevelték 7 gyermeküket.

Az apa rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal bántalmazta feleségét és gyermekeit is.

A folyamatos bántalmazás hatására nagyon féltek tőle. Emellett azonban a férfi 4 kiskorú lányát 2009 és 2012 között rendszeresen kényszerítette szexuális cselekmények eltűrésére is. Ilyenkor az anyát és a többi gyermekét elküldte otthonról. De volt olyan alkalom is, amikor a többiek a másik szobában tévéztek.

Ha a sértett nemet mondott vagy ellenállt, az apa nem csak őt verte el, hanem a többi testvérét és az anyát is. A gyerekek a fenyegetések és a bántalmazások miatt kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek.

Az anya bűne az volt, hogy nem akadályozta meg az apát a bűncselekmények elkövetésében.

A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát K. A gyermekükre nézve, illetve az apa szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeki vonatkozásában megszüntette.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt