18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

20 évre börtönbe megy a gyerekeit ostorral verő és erőszakoló borsodi apa

bűnügy
2018 június 25., 15:51
comments 215

A Debreceni Ítélőtábla hétfőn helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét abban az ügyben, ahol egy házaspárt vádoltak a gyerekeik ellen elkövetett bántalmazással.

Az apát, K. I. vádlottat márciusában folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés bűntette és folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt ítélték 20 év fegyházbüntetésre. Az anya, Kné M.I. II.r. vádlott kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönbüntetést kapott. Ezt az ítéletet hagyta most helyben a másodfokú bíróság - közölte az ítélőtábla.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak házastársak voltak, családi házukban közösen nevelték 7 gyermeküket.

Az apa rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal bántalmazta feleségét és gyermekeit is.

A folyamatos bántalmazás hatására nagyon féltek tőle. Emellett azonban a férfi 4 kiskorú lányát 2009 és 2012 között rendszeresen kényszerítette szexuális cselekmények eltűrésére is. Ilyenkor az anyát és a többi gyermekét elküldte otthonról. De volt olyan alkalom is, amikor a többiek a másik szobában tévéztek.

Ha a sértett nemet mondott vagy ellenállt, az apa nem csak őt verte el, hanem a többi testvérét és az anyát is. A gyerekek a fenyegetések és a bántalmazások miatt kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek.

Az anya bűne az volt, hogy nem akadályozta meg az apát a bűncselekmények elkövetésében.

A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát K. A gyermekükre nézve, illetve az apa szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermeki vonatkozásában megszüntette.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.