A levezető elnök elvette a szót Tordai Bencétől, mert nem szólította miniszterelnök úrnak Orbánt

politika
2018 június 25., 12:47
comments 315

Tordai Bence próbált azonnali kérdést feltenni Orbán Viktornak a parlamentben. A Párbeszéd képviselőjétől korábban egyszer már megvonta a szót az ülést vezető KDNP-s Latorcai János, mert úgy szólította meg a miniszterelnököt, hogy Viktor.

Ma Latorcai már azon fennakadt, hogy Tordai „pártelnök úrnak” nevezte Orbánt. Miután elvette a szót, Latorcai kifejtette, hogy 

Orbán Viktort a parlamentben csak és kizárólag miniszterelnök úrként lehet megszólítani.

Tordai ezután alkudozott, hogy akkor Orbán úrnak nevezi, de Latorcainak ez nem volt elég. Az ellenzéki képviselő ezután felajánlotta, hogy ha újraindul a kétperces időkerete, akkor hajlandó miniszterelnöknek hívni Orbánt, de Latorcai nem indította újra az idejét.

link Forrás

Az Országgyűlés alelnöke ezután azt mondta az Országgyűlés jegyzőjének is megválasztott Tordainak, hogy olvassa el a házszabályt. Meg az országgyűlési törvényt. Meg az alaptörvényt is. Később Tordai „úgynevezett miniszterelnöknek” nevezte Orbánt, amit Latorcai sietett kijavítani, mert Orbán „Magyarország valóságos miniszterelnöke”. 

Aztán a sokszor megszólított Orbán válaszolt, hasonlóan elegáns fordulatokkal. A Párbeszédet azzal csúfolta ki, hogy félszázalékos párt, a legnagyobb derültséget pedig azzal keltette a mögötte ülő beosztottjai körében, hogy elmondta: Tordai kérdését a vele egy frakcióban ülő, de MSZP-s Burány Sándor nyújtotta be írásban, MSZP-s fejléces papíron.

Tiszta dili ez a parlament XD XD

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.