A katolikus egyház eltiltotta a rappelő kenyai papot

Paul Ogallo atya igazi netes híresség lett Kenyában az elmúlt években: rappelve előadott istentiszteleteire világszerte csodálkoztak rá az újságok.

A kenyai katolikus egyház vezetői viszont kevésbé voltak lelkesek, és most egy évig felfüggesztették és eltiltották attól, hogy istentiszteletet vezessen. Az egyházi vezetők szerint Ogallo atyának választania kellett aközött, hogy rapper vagy pap akar-e lenni. A kenyai püspök, Philip Anyolo szerint Ogallo ugyan használhatná a rapbetéteket, hogy oktassa a fiatalokat, de mindezt nem az oltár előtt. 

Ogallo pont azzal magyarázta különleges előadásait, hogy a fiatalokat akarta elérni. Azért is tartotta ezt fontosnak, mert a templomban a fiatalok biztonságban vannak, a kenyai koncerteken viszont nem ritkák a balesetek. 

A pap most egy évet kapott arra, hogy végiggondolja a papi hivatás szentségét, és hogy ezt akarja-e folytatni. A felfüggesztés ideje alatt csoportoknak nem prédikálhat, de egyes emberekkel beszélgethet papként. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.