A katolikus egyház eltiltotta a rappelő kenyai papot

Paul Ogallo atya igazi netes híresség lett Kenyában az elmúlt években: rappelve előadott istentiszteleteire világszerte csodálkoztak rá az újságok.

A kenyai katolikus egyház vezetői viszont kevésbé voltak lelkesek, és most egy évig felfüggesztették és eltiltották attól, hogy istentiszteletet vezessen. Az egyházi vezetők szerint Ogallo atyának választania kellett aközött, hogy rapper vagy pap akar-e lenni. A kenyai püspök, Philip Anyolo szerint Ogallo ugyan használhatná a rapbetéteket, hogy oktassa a fiatalokat, de mindezt nem az oltár előtt. 

Ogallo pont azzal magyarázta különleges előadásait, hogy a fiatalokat akarta elérni. Azért is tartotta ezt fontosnak, mert a templomban a fiatalok biztonságban vannak, a kenyai koncerteken viszont nem ritkák a balesetek. 

A pap most egy évet kapott arra, hogy végiggondolja a papi hivatás szentségét, és hogy ezt akarja-e folytatni. A felfüggesztés ideje alatt csoportoknak nem prédikálhat, de egyes emberekkel beszélgethet papként. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.