A katolikus egyház eltiltotta a rappelő kenyai papot

külföld
2018 június 25., 09:31
comments 61

Paul Ogallo atya igazi netes híresség lett Kenyában az elmúlt években: rappelve előadott istentiszteleteire világszerte csodálkoztak rá az újságok.

link Forrás

A kenyai katolikus egyház vezetői viszont kevésbé voltak lelkesek, és most egy évig felfüggesztették és eltiltották attól, hogy istentiszteletet vezessen. Az egyházi vezetők szerint Ogallo atyának választania kellett aközött, hogy rapper vagy pap akar-e lenni. A kenyai püspök, Philip Anyolo szerint Ogallo ugyan használhatná a rapbetéteket, hogy oktassa a fiatalokat, de mindezt nem az oltár előtt. 

link Forrás

Ogallo pont azzal magyarázta különleges előadásait, hogy a fiatalokat akarta elérni. Azért is tartotta ezt fontosnak, mert a templomban a fiatalok biztonságban vannak, a kenyai koncerteken viszont nem ritkák a balesetek. 

A pap most egy évet kapott arra, hogy végiggondolja a papi hivatás szentségét, és hogy ezt akarja-e folytatni. A felfüggesztés ideje alatt csoportoknak nem prédikálhat, de egyes emberekkel beszélgethet papként. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.