Burány: „Szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját”

Közleményben válaszolt Burány Sándor, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség országgyűlési képviselője arra a reggeli hírre, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jogának a felfüggesztését, mert januárban fennakadt egy rendőri intézkedésen "enyhén ittas" autóvezetés közben.

Mint Burány írja: "2018.01.19-én este szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját: autóba ültem és vezettem. A közúti ellenőrzést végző rendőrök engem is megállítottak, és szonda megfújására kértek. Mentelmi jogomra természetesen nem hivatkoztam, arról a helyszínen lemondtam, hiszen cselekedeteim következményeit minden körülmények között vállaltam, vállalom. Az eljáró rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel, jogosítványomat bevonták és eljárást kezdeményeztek. Nem teljesen világos, hogy miért kérik ki mentelmi jogomat, miután arról a helyszínen lemondtam, de a lényegen ez nem változtat. Hibámat őszintén sajnálom és vállalom a felelősséget."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.