Burány: „Szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját”

POLITIKA
2018 június 25., 09:23
comments 86

Közleményben válaszolt Burány Sándor, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség országgyűlési képviselője arra a reggeli hírre, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jogának a felfüggesztését, mert januárban fennakadt egy rendőri intézkedésen "enyhén ittas" autóvezetés közben.

Mint Burány írja: "2018.01.19-én este szeretteim társaságában sört fogyasztottam, majd elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját: autóba ültem és vezettem. A közúti ellenőrzést végző rendőrök engem is megállítottak, és szonda megfújására kértek. Mentelmi jogomra természetesen nem hivatkoztam, arról a helyszínen lemondtam, hiszen cselekedeteim következményeit minden körülmények között vállaltam, vállalom. Az eljáró rendőrök jegyzőkönyvet vettek fel, jogosítványomat bevonták és eljárást kezdeményeztek. Nem teljesen világos, hogy miért kérik ki mentelmi jogomat, miután arról a helyszínen lemondtam, de a lényegen ez nem változtat. Hibámat őszintén sajnálom és vállalom a felelősséget."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.