Ittas vezetés miatt kezdeményezték Burány Sándor mentelmi jogának felfüggesztését

politika
2018 június 25., 04:26
comments 90

Közleményben jelentette be a Legfőbb Ügyészség, hogy Polt Péter kezdeményezte az MSZP-s Burány Sándor mentelmi jogának felfüggesztését, mivel ittas állapotban elkövetett járműveztetéssel vádolják. 

Mint írják a felmerült megalapozott gyanú lényege szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rendészeti Szervek Közlekedésrendészeti Főosztálya 2018. január 19-én 20 órától 2018. január 20-án 4 óra 30 percig fokozott közlekedési ellenőrzést tartott a Budapest IX. kerület Határ úton. Ennek során 2018. január 19-én 22 óra 13 perckor ellenőrizték Burány Sándor által vezetett gépjárművet.

Az ellenőrzéskor Burány Sándor országgyűlési képviselő elismerte, hogy a gépjárművezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Mint a közlemény fogalmaz, 'a vele szemben alkalmazott légalkohol mérő eszköz kimutatta, hogy szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt vezette a gépjárművet'. Mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség Burány Sándor gyanúsítotti kihallgatására.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.