Eltűnt egy gyerekekből álló focicsapat egy thai barlangban, mentőakció indult a keresésükre

Egy 12 fős ifi-futballcsapat tagjai rekedtek egy thai barlangban szombaton, mentőakciót indítottak a keresésükre.

Fotó: KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP

A 11-16 éves fiúk a 25 éves edzőjükkel együtt hatoltak be a Tham Luang Nang Non barlangba Chiang Rai provinciában. A barlang turistalátványosságnak számít, kilométeres járatai vannak a föld alatt.

Ahhoz viszont, hogy a turisták beléphessenek, egy kisebb vízfolyáson kell átmenni. Ez a vízfolyás áradhatott ki a heves esőzések miatt. A thai rendőrség szerint ilyenkor akár ötméteres víz is lehet a barlangban. A gyerekek futball-felszerelését és a biciklijüket megtalálták a barlang előtt.

Fotó: KRIT PROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP

Szombat este kezdték a keresést. Búvárokat is bevetettek, ők hétfőn láb- és kéznyomokat találtak a barlang száraz részein, így a hatóságok úgy gondolják, még életben lehetnek. Helikopterekről élelmiszercsomagokat dobtak a környező területek alagútjaiba, amelyek a helyiek szerint kapcsolatban vannak az alagútrendszerrel. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.