Eltűnt egy gyerekekből álló focicsapat egy thai barlangban, mentőakció indult a keresésükre

Egy 12 fős ifi-futballcsapat tagjai rekedtek egy thai barlangban szombaton, mentőakciót indítottak a keresésükre.

Fotó: KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP

A 11-16 éves fiúk a 25 éves edzőjükkel együtt hatoltak be a Tham Luang Nang Non barlangba Chiang Rai provinciában. A barlang turistalátványosságnak számít, kilométeres járatai vannak a föld alatt.

Ahhoz viszont, hogy a turisták beléphessenek, egy kisebb vízfolyáson kell átmenni. Ez a vízfolyás áradhatott ki a heves esőzések miatt. A thai rendőrség szerint ilyenkor akár ötméteres víz is lehet a barlangban. A gyerekek futball-felszerelését és a biciklijüket megtalálták a barlang előtt.

Fotó: KRIT PROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP

Szombat este kezdték a keresést. Búvárokat is bevetettek, ők hétfőn láb- és kéznyomokat találtak a barlang száraz részein, így a hatóságok úgy gondolják, még életben lehetnek. Helikopterekről élelmiszercsomagokat dobtak a környező területek alagútjaiba, amelyek a helyiek szerint kapcsolatban vannak az alagútrendszerrel. (BBC)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.