Eltűnt egy gyerekekből álló focicsapat egy thai barlangban, mentőakció indult a keresésükre

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy 12 fős ifi-futballcsapat tagjai rekedtek egy thai barlangban szombaton, mentőakciót indítottak a keresésükre.

Fotó: KRIT PHROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP

A 11-16 éves fiúk a 25 éves edzőjükkel együtt hatoltak be a Tham Luang Nang Non barlangba Chiang Rai provinciában. A barlang turistalátványosságnak számít, kilométeres járatai vannak a föld alatt.

Ahhoz viszont, hogy a turisták beléphessenek, egy kisebb vízfolyáson kell átmenni. Ez a vízfolyás áradhatott ki a heves esőzések miatt. A thai rendőrség szerint ilyenkor akár ötméteres víz is lehet a barlangban. A gyerekek futball-felszerelését és a biciklijüket megtalálták a barlang előtt.

Fotó: KRIT PROMSAKLA NA SAKOLNAKORN/AFP

Szombat este kezdték a keresést. Búvárokat is bevetettek, ők hétfőn láb- és kéznyomokat találtak a barlang száraz részein, így a hatóságok úgy gondolják, még életben lehetnek. Helikopterekről élelmiszercsomagokat dobtak a környező területek alagútjaiba, amelyek a helyiek szerint kapcsolatban vannak az alagútrendszerrel. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.