Kiderült, ki festette egy budapesti házfalra Orbán Viktort, Banksy nevét használva

politika
2018 június 25., 12:14
comments 221

Reggel jelent meg egy Banksy aláírással ellátott graffiti a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán 7. kerületben. A képen Orbán Viktor szerepel, amint - valószínűleg a felcsúti kisvasutat evokálva - a Thomas a gőzmozdony című mese címszereplőjén ül.

photo_camera Fotó: Olvasónk, Szunyog Csaba

Napközben többen is rákérdeztek Banksy hivatalos e-mail címén, hogy az ő munkája-e a kép, de azt írta, hogy nem, az egy imposztor műve.

Délutánra kiderült, ki festette a házfalra a miniszterelnököt:

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt.

Posztoltak egy képsorozatot a Facebookra, amelyben bemutatják a teljes munkafolyamatot, a kép tervezésétől a felhelyezéséig. “Imposztorok munka közben” - írták.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.