Orbán Viktor két mondatban megmagyarázta, miért nem döntöttek még a CEU-ról

POLITIKA
2018 június 25., 16:35

Hiába áll készen hónapok óta a megállapodástervezet, és hiába járt egy magyar delegáció a választás után New Yorkban, hogy személyesen győzödjenek meg arról, folyik-e érdemi oktatási tevékenység a Közép-európai Egyetem New York-i társintézményénél, az Orbán-kormány csak nem hajlandó aláírni a megállapodást a CEU működéséről.

Michael Ignatieff, a CEU rektora május közepén azt mondta, hogy ha nyárig nincs megállapodás, az egyetemnek Bécsbe kell költöznie. Az egyetem szerint egyébként ők maradéktalanul teljesítik a lex CEU által támasztott feltételeket.

Orbán Viktor ma a parlamentben újságírói kérdésre két mondatban megmagyarázta, miért nem írták még alá a megállapodást:

"Jó döntéshez idő kell" - mondta először

Aztán az Index, a Hvg.hu és az Atv.hu kérdésére, hogy a CEU augusztusig szeretné megkötni a megállapodást, különben kilátásba helyezték az egyetem elköltöztetését, Orbán azt mondta:

“Fontosabb a döntés minősége, mint az időpont”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.