A svéd sportminiszter annak a játékosnak a mezét vette fel a parlamentben, akire rasszista kommentelők szálltak rá a németek elleni meccs után

Annika Strandhäll svéd sportminiszter szolidaritásból Jimmy Durmaz mezében ment be a parlamentbe ma. Durmaz volt az a svéd játékos, aki a németek elleni meccsen szabálytalankodott a hosszabbításban, az abból lőtt szabadrúgással szerezték meg az utolsó pillanatban a győzelmet a németek.

A Svédországban született, szír származású Durmazra ezután rasszista kommentáradat zúdult. A játékos a meccs másnapjén tartott edzés előtt egy közelményt olvasott fel: 

“A tegnapi eseményekkel kapcsolatban el kell mondjam, hogy futballista vagyok, el kell fogadnom a kritikát azért, amit a pályán teszek. Ez a munkám része. De ennek is vannak határai. Amikor valaki megfenyeget, feketének, arabnak, terroristának, tálibnak nevez.., akkor átlép ezen a határon. És ha valaki a családomat és a gyerekeimet fenyegeti, az ennél is rosszabb… ki a fene tesz ilyet?” - mondta a focista. Majd közölte, hogy büszke rá, hogy a svéd válogatottban játszhat. Ezután a csapattársai Fuck racism kiállítással álltak ki mellette. 

A Mexikó elleni meccs előtt pedig a sportminiszter szolidaritott vele. Durmaz egyébként nem kezdő Mexikó ellen, de a németek ellen is csak csere volt.