Drogokat és 202 okmányt találtak egy óbudai lakásban

Az óbudai nyomozók kedden 17 óra körül Budapesten, a III. kerületi Hadriánusz utcában intézkedtek két férfival szemben. A 19 éves budaörsi Gy. B. Zsolttól csekély mennyiségű kábítószergyanús anyagot foglaltak le, a 47 éves epöli lakos motorkerékpárjának csomagtartójában viszont 49,7 gramm kábítószergyanús fehér port, 50,5 gramm zöld növényi törmeléket és 300 ezer forintot találtak.

A nyomozók később az epöli férfi óbudai tartózkodási helyén házkutatást tartottak, ahol további 100 gramm zöld növényi törmeléket, 100 gramm kábítószergyanús fehér port és három üvegfiolában kábítószergyanús átlátszó folyadékot találtak.

Fotó: police.hu

A rendőrök továbbá egy bőröndbe rejtve, 202 különböző oklevelet, nyelvvizsga és iskolai végzettséget igazoló bizonyítványt foglaltak le. Az iratokat szakértő vizsgálja.

Fotó: police.hu

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a két férfit előállították. Gy. B. Zsoltot kábítószer-birtoklás vétség miatt hallgatták ki, a 47 éves férfit őrizetbe vették, és kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Előzetesbe kerülhet. (police.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.