Észak-Korea nem állt le, sőt, továbbfejlesztette a nukleáris fegyverzetét kiszolgáló atomerőművét

külföld
2018 június 27., 19:48
comments 65

Bár a szingapúri találkozón Kim Dzsong Un elkötelezettnek tűnt országa nukleáris fegyverzetének leszerelése mellett, azóta ennek nem mutatta sok jelét. Sőt. A 38 North nevű amerikai oldal műholdfelvételekre hivatkozva arról számolt be szerdán, hogy

a fegyvergyártást kiszolgáló jongbjoni atomerőműben fejlesztések történtek.

Hogy pontosan mi célt szolgálnak az építkezések, nem tudni, de tény: átalakították a közelmúltban a plutóniumot gyártó reaktort, és felhúztak mellé egy egy kisebb épületet is. A telep más részein is új épületek nőttek ki a földből. A 38 North szerint a június 21-én készült képek erőltetett ütemű fejlesztésekről tanúskodnak. (MTI/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.