Hiába omlott össze Mexikó, a szurkolók boldogan dobálták a söröspoharaikat a pályára

futball
2018 június 27., 16:30
comments 9
[ Error: Hiányzó widget ]

Hogyan fordulhat elő, hogy a 3-0-s vereséget szenvedeő csapat szurkolói így ünnepelnek?

photo_camera Fotó: Vladimir Astapkovich/Sputnik

Ehhez kellett Dél-Korea csodája, de menjünk sorban. 

Hiába nyerte meg Mexikó az első két meccsét a világbajnokságon, az utolsó forduló előtt mégsem volt biztos továbbjutó, Svédország és Németország is versenyben volt még a továbbjutásért. 

Rögtön a meccs elején megszületett egy vébérekord, mindössze 13 másodperc után kapott sárgát Gallardo, miután a levegőben ütközött egy svéddel, és lekönyökölte. Egy percen belül pedig a svédek kihagyták az első helyzetüket. 

A négypontos Svédországnak volt nagyobb szüksége a győzelemre, jobban is igyekeztek, de mivel Mexikó sem játszott döntetlenre, jó iramű első félidő volt, több, ha nem is óriási helyzettel. A svédek eleinte pontrúgásokból veszélyeztettek, Ochoa például kivitte a labdát a 16-oson kívülre, svéd szabadrúgás jött bal oldalról, Frosberg kapura tette, Ochoa védett.

Erre a meccsre is jutott vitatott videóbírózás, a 30. percben rászóltak a bíró fülére, hogy érdemes lenne visszanézni egy jelenetet, a mexikói 16-oson belül Hernandez kézzel sodort tovább egy labdát, a bíró megnézte, be lehetett volna fújni, de nem ítélt büntetőt. 

A svédek aztán akcióból fél percen belül mégis majdnem megszerezték a vezetést, Berg talpalt rá egy labdát közelről, de a vébé legtöbb védését bemutató Ochoa kipiszkálta. 

A másik oldalon időnként Mexikó is lejutott a kapuig, a 17. percben Lozano passzát centikkel tekerte mellé Vela. 

Bár a döntetlen tökéltese eredmény volt Mexikónak, különösen úgy, hogy Németország 0-0-s döntetlenre állt Dél-Korea ellen, a második félidő legelejét megnyomták, hogy szerezzenek egy megnyugtató gólt, mégis a svédek szerezték meg a vezetést, a balhátvéd Augustinsson került helyzetbe és belőtt első gólját a válogatottban. 

Miután Németország még mindig csak döntetlenre állt, ezzel Svédország ugrott a csoport élére, Mexikó továbbjutó helyen maradt. Még akkor is, amikor a svédek újabb gólt szereztek, egy kontrában Berget szabálytalanul állította meg Moreno, 11-es, a csapatkapitány Granqvist belőtte. 

Mexikó próbált sebességet váltani, de nemhogy döntő fölénybe kerültek volna, hanem 3-0-ra alakult az állás, egy egészen hihetetlen öngól után. Ezután a szurkolók már a telefonjukat nézték, hogyan áll a másik meccs, az még mindig 0-0 volt. Ha a németek gólt szereznek, Mexikó kiesik. De a 92. percben hirtelen söröspoharakat zúdítottak, a mexikói szurkulók a pályára, amikor Dél-Korea megszerezte a vezetést. Pár perc videóbírózás után meg is adták a másik pályán a gólt. A svéd-mexikói lefújásának a pillanatában továbbjutásra állt a csúnya vereség ellenére Mexikó, így is maradt, koreai rúgott még egyet, Németország kiesett, a svéd-mexikói páros ment tovább.  

link Forrás
[ Error: Hiányzó widget ]

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.