Kórházba került a spanyol orvos, aki a vád szerint részt vett az évtizedekig tartó gyerekrablásokban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Eduardo Vela 85 éves spanyol nőgyógyászt azzal vádolják, hogy fél évszázaddal ezelőtt azt hazudta egy nőnek, hogy meghalt az újszülöttje, majd a gyereket örökbe adta. A férfi vélhetően több ezer spanyol újszülöttet szakított el a szüleitől, és adott örökbe egész Európában és Dél-Amerikában. Vela egy ma már nem működő madridi kórházat vezetett, és évtizedeken át aktív tagja lehetett annak az orvosokból, papokból és apácákból álló, még Franco diktatúrája alatt kialakult hálózatnak, ami gyerekeket szakított el a vér szerinti szüleiktől. Erről kedden itt írtunk hosszabban.

Kerekesszékben érkezik a keddi tárgyalásra Eduardo Vela.Fotó: Oscar Del Pozo/AFP

Vela szerdai tárgyalását elnapolták, miután a vádlott ügyvédje közölte, hogy az idős férfit az éjszaka fájdalom és szédülés tüneteivel kórházba szállították. Amikor kedden a bíróság elé állt, Vela gyengének tűnt, és halkan motyogott. A bíróság nem tudta megmondani, mikor folytatódhat a tárgyalás, akár 30 munkanappal is elhalaszthatják. Ha bűnösnek találják, 11 év börtönt is kaphat. (India Today)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.