Kórházba került a spanyol orvos, aki a vád szerint részt vett az évtizedekig tartó gyerekrablásokban

bűnügy
2018 június 27., 12:42
comments 53

Eduardo Vela 85 éves spanyol nőgyógyászt azzal vádolják, hogy fél évszázaddal ezelőtt azt hazudta egy nőnek, hogy meghalt az újszülöttje, majd a gyereket örökbe adta. A férfi vélhetően több ezer spanyol újszülöttet szakított el a szüleitől, és adott örökbe egész Európában és Dél-Amerikában. Vela egy ma már nem működő madridi kórházat vezetett, és évtizedeken át aktív tagja lehetett annak az orvosokból, papokból és apácákból álló, még Franco diktatúrája alatt kialakult hálózatnak, ami gyerekeket szakított el a vér szerinti szüleiktől. Erről kedden itt írtunk hosszabban.

photo_camera Kerekesszékben érkezik a keddi tárgyalásra Eduardo Vela. Fotó: Oscar Del Pozo/AFP

Vela szerdai tárgyalását elnapolták, miután a vádlott ügyvédje közölte, hogy az idős férfit az éjszaka fájdalom és szédülés tüneteivel kórházba szállították. Amikor kedden a bíróság elé állt, Vela gyengének tűnt, és halkan motyogott. A bíróság nem tudta megmondani, mikor folytatódhat a tárgyalás, akár 30 munkanappal is elhalaszthatják. Ha bűnösnek találják, 11 év börtönt is kaphat. (India Today)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt