Kórházba került a spanyol orvos, aki a vád szerint részt vett az évtizedekig tartó gyerekrablásokban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Eduardo Vela 85 éves spanyol nőgyógyászt azzal vádolják, hogy fél évszázaddal ezelőtt azt hazudta egy nőnek, hogy meghalt az újszülöttje, majd a gyereket örökbe adta. A férfi vélhetően több ezer spanyol újszülöttet szakított el a szüleitől, és adott örökbe egész Európában és Dél-Amerikában. Vela egy ma már nem működő madridi kórházat vezetett, és évtizedeken át aktív tagja lehetett annak az orvosokból, papokból és apácákból álló, még Franco diktatúrája alatt kialakult hálózatnak, ami gyerekeket szakított el a vér szerinti szüleiktől. Erről kedden itt írtunk hosszabban.

Kerekesszékben érkezik a keddi tárgyalásra Eduardo Vela.Fotó: Oscar Del Pozo/AFP

Vela szerdai tárgyalását elnapolták, miután a vádlott ügyvédje közölte, hogy az idős férfit az éjszaka fájdalom és szédülés tüneteivel kórházba szállították. Amikor kedden a bíróság elé állt, Vela gyengének tűnt, és halkan motyogott. A bíróság nem tudta megmondani, mikor folytatódhat a tárgyalás, akár 30 munkanappal is elhalaszthatják. Ha bűnösnek találják, 11 év börtönt is kaphat. (India Today)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.