Kórházba került a spanyol orvos, aki a vád szerint részt vett az évtizedekig tartó gyerekrablásokban

bűnügy
2018 június 27., 12:42

Eduardo Vela 85 éves spanyol nőgyógyászt azzal vádolják, hogy fél évszázaddal ezelőtt azt hazudta egy nőnek, hogy meghalt az újszülöttje, majd a gyereket örökbe adta. A férfi vélhetően több ezer spanyol újszülöttet szakított el a szüleitől, és adott örökbe egész Európában és Dél-Amerikában. Vela egy ma már nem működő madridi kórházat vezetett, és évtizedeken át aktív tagja lehetett annak az orvosokból, papokból és apácákból álló, még Franco diktatúrája alatt kialakult hálózatnak, ami gyerekeket szakított el a vér szerinti szüleiktől. Erről kedden itt írtunk hosszabban.

Kerekesszékben érkezik a keddi tárgyalásra Eduardo Vela.
photo_camera Kerekesszékben érkezik a keddi tárgyalásra Eduardo Vela. Fotó: Oscar Del Pozo/AFP

Vela szerdai tárgyalását elnapolták, miután a vádlott ügyvédje közölte, hogy az idős férfit az éjszaka fájdalom és szédülés tüneteivel kórházba szállították. Amikor kedden a bíróság elé állt, Vela gyengének tűnt, és halkan motyogott. A bíróság nem tudta megmondani, mikor folytatódhat a tárgyalás, akár 30 munkanappal is elhalaszthatják. Ha bűnösnek találják, 11 év börtönt is kaphat. (India Today)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.