Lezárták a nyomozást a Belvárosban turistákat lehúzó román álrendőr ellen

bűnügy
2018 június 27., 07:16
comments 17

A belvárosi nyomozók 3 hét alatt vádemelési javaslattal zárták annak a román férfinak az ügyét, aki rendőrnek adta ki magát, és pénzt csalt ki külföldi turistáktól.

A nyomozás adatai szerint az 55 éves román férfi május 30. és június 5. között a főváros V. kerületében magát rendőrnek kiadva több külföldi turistát igazoltatott, majd a sértetteknél kábítószert és hamis pénzt keresett. A sértettek pénztárcájit átnézve kivette a bennük lévő pénzt, majd annak csak egy részét rakta vissza, a többit észrevétlenül elrakta. Az álrendőr ezzel a módszerrel közel 100 ezer forintot csalt ki több turistától.

Az elkövető június 5-én este szintén rendőrnek adta ki magát, és két német állampolgárt igazoltatott. Elkérte a pénztárcájukat, majd amikor visszaadta, az egyik nőnek feltűnt, hogy 300 euróval kevesebb van a tárcájában. A sértett az elkövető után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte, segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta a férfit.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a román állampolgár ellen üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított nyomozást, amit a napokban befejeztek, és vádemelési javaslatot tettek az illetékes ügyészségen. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.