Lineker felülírta a foci alapigazságát: a végén többé nem mindig nyernek a németek

futball
2018 június 27., 14:08
comments 30

A legendás brit csatár a második dél-koreai gól pillanatában írta ki Twitterre a foci új alapigazságát. Ekkor dőlt el, hogy a címvédő Németország a csoportból sem jut tovább, csoportutolsóként mehetnek haza. Lineker új tétele így hangzik:

„A labdarúgás egy egyszerű játék. 22 ember kerget egy labdát 90 percen át, és a végén többé nem mindig a németek nyernek. Az előző verzió a múlté.”

link Forrás

Lineker pár nappal ezelőtt, a svédek elleni őrült hajrával végződő meccsen már hozzányúlt a tételhez. Akkor úgy módosította, hogy

„A futball egyszerű játék, huszonketten játszanak 82 percen keresztül, aztán egy német játékost kiállítanak, szóval már csak 21-en játszanak még 13 percet, és a végén németek valahogy kurvára megnyerik.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.