Börtönlázadás Brazíliában, két halott

Fellázadt a foglyok egy csoportja az észak-brazíliai Pará szövetségi állam egyik börtönében. Lefegyverezték a fegyőröket, és kikényszerítették, hogy nyissanak ki több cellát. Az így kiszabadult foglyok tömeges szökésbe kezdtek, ebben segítségükre volt egy fegyveres csoport, amely a börtönön kívülről vette tűz alá az épület körül szolgáló őröket.

A kirobbant tűzharcban két rab életét vesztette, egy börtönőr megsebesült.

A szökött rabok a börtön körüli sűrű erdőbe menekültek, ez nehezíti a felkutatásukat.

Az EFE spanyol hírügynökség szerint 571 elítéltet raboskodik ebben a börtönben, noha eredetileg csak 180 rab befogadására mértezték az épületet. A túlzsúfoltság amúgy is a brazil börtönviszonyok egyik legfőbb problémája, arról nem is beszélve, hogy néhány nemzetközi szervezet szerint világviszonylatban ebben az országban vannak a legembertelenebb körülmények a büntetés-végrehajtó intézményekben.

Hivatalos adatok szerint tavaly decemberben a brazil "börtöntársadalom" létszáma 726 712 volt, ez 104 ezerrel több, mint amennyi 2014-ben volt. A cellákban ülők számát tekintve Brazília a harmadik helyet foglalja el a világon az Egyesült Államok és Kína mögött. (Via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.